Блу Лајн: Контакт између возила која превозе ђаке за Котор, на срећу без посљедица

Возни парк

Поводом информације да се на линији према Котору десила немила ситуација на ђачком аутобусу Блу Лајн (Blue Line), на срећу без посљедица, из ове новске компаније су РТХН одговорили:

-Нажалост, прошле недеље у Рисну дошло је до контакта између наших возила, која превозе ђаке за Котор. Контакт је услиједио након техничког квара на систему за убризгавање горива у мотору возила и нема никакве везе са кочионим системом како су пренијели неки медији у Црној Гори. Након незгоде возило смо ванредно технички прегледали и установили да је кочиони систем био у потпуно исправном стању, зашта посједујемо и доказ у виду исписа дијаграма кочења на ваљцима техничког прегледа, саопштили су из те компаније.

У саопштењу појашњавају да се градски и приградски превоз на територији  Херцег Новог обавља аутобусима старости до шест година, уз редовне шестомјесечне техничке прегледе:

– Прије сваког изласка из гараже подвргавају се и дневним техничким прегледима, на којима се контролише: исправност кочионог система, исправност управљачког система, провјера исправности сигнализације, провјера притиска у пнеуматицима, итд. На периодичном техничком прегледу, врши се детаљна провјера свих склопова на возилу. Пошто у својој бази имамо технички преглед возила, ми на нашим возилима чешће радимо технички преглед возила, него што је то законски предвиђено, нарочито код возила која превозе дјецу, после већих сервиса и сл. а ради поузданости функционисања возног парка. Доказ томе је податак да је проценат остварених полазака у односу на планиране преко 99,99 %, на шта би нам позавидјели и многи богатији и уређенији свјетски и европски градови. Обављајући међународни линијски саобраћај према Србији и Хрватској, Блу Лајн  је и у региону препознат као поуздана компанија која безрезервно улаже у квалитет и безбједност.

Аутобуси као средства за масовни превоз путника су врло комплексни склопови намјењени експлоатацији у врло тешким условима вожње и учесталих стајања, и као такви ни у ком случају нису имуни на отказе поједних система возила тј. кварове. Изузетно нам је жао што је до ове незгоде дошло, а најбитније је да нико није поврјеђен и надамо се да се овакве ствари више неће дешавати, наводе из Блуе Лајн доо Херцег Нови.

Из ове компаније су се захвалили РТХН, што је  први медиј који их је контактирао о случају од прошле недеље, иако је већина, како су навели, пренијела вијест нетачно, без претходне провјере.

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here