Округли сто – Запошљавање младих биће одржан у Херцег Новом

Округли сто ,,Стварање нових могућности за запошљавање и запошљивост младих“,  биће одржан у Херцег Новом 12. марта  од 11:00 сати у хотелу Palmon Bay.

Током Округлог стола ће се представити неки модели подршке запошљавању младих али и другим ризичним групама, посебно кроз концепт социјалног предузетништва, информише  „Caritas“ Црне Горе.

Округли сто се организује у оквиру пројекта прекограничне сарадње Босна и Херцеговина – Црна Гора  „Your job“, који финансира ЕУ.

Caritas Црне Горе и Biznis Start Up Бар позивају на Округли сто на тему ,,Стварање нових могућности за запошљавање и запошљивост младих“.

Учесници ће имати могућности да чују и разговарају о мјерама подршке за запошљавање младих и рањивих група, као и о социјалним иновацијама – социјалном предузетништву, односно, како послодавци могу утицати на креирање инклузивне радне средине за младе и припаднике других рањивих група.

Циљеви округло стола су: Размјена знања и искустава између OCDa и институција о политици и пракси запошљавања младих и социјалном предузетништву.

Један од циљева је постизање боље комуникације између организација и институција, како би се унаприједила запошљивост младих и припадника рањивих група (особа са инвалидидтеом, дугорчно незапослених жена, самохраних мајки, као и стицање сазнања о могућностима финансијске и нефинансијске подршке кроз пројекте: „Your job“ и „Подршка за развој одрживих социјалних предузећа“, наведено је у позиву организатора Округлог стола.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here