ОДРЖАНО ПРВЕНСТВО ЦРНЕ ГОРЕ У СПРИНТ ДУАТЛОНУ

Новски Дуатлон, мултиспорт трка која се састоји из узастопног трчања и бициклизма, након двије године паузе данас је поново одржана на потпуно новој локацији у залеђу Херцег Новог, насељу Камено. Ово је уједно било и државно првенство у спринт дуатлону којим се отвара триатлон сезона у Црној Гори.

Осим такмичара из Триатлон клуба Херцег Нови који је уједно и организатор Новског Дуатлона, учествовали су и такмичари из ТК Подгорица, Мултиспорт академије Маyер из Подгорице, ТК Котор, Андерба Ендуранс Триатлон Тим из Никшића и ТК Ловћен са Цетиња. Такође, осим домаћих такмичара учествовао је и један такмичар из Хрватске, Горан Пулиг, члан Триатлон клуба Дубровник.

У укупном пласману мушкараца најбржи је био Душан Милошевић из ТК Подгорица који је стазу, која се састоји од 5км трчања, 20км бициклизма те поново 2.5км трчања, прешао за невјероватних 1 сат 2 минута и 42 секунде. За њим су недуго затим кроз циљ прошли Милош Микић из никшићког Адерба Ендуранс Триатлон Тим са временом 1 сат 3 минута и 4 секунде, а потом и трећепласирани Лука Чупић са временом од 1 сат 3 минута и 33 секунде.

У категорији жена ситуација је била нешто мање напета обзиром да је Јелена Томашевић из Триатлон клуба Херцег Нови још једном показала своју доминацију прешавши задату стазу за 1 сат 13 минута и 5 секунди. Друга и трећа такмичарка, Жана Павићевић и Јелена Мрђеновић, обје из Триатлон клуба Подгорица, трку су завршиле за 1:21:58 односно 1:24:10.

Новски Дуатлон су овога пута засигурно обиљежили најмлађи и најстарији такмичар. Лазар Савићевић (18) из ТК Подгорица који је, иако усамљен у Јуниорској категорији, постигао запажен резултат и са временом од 1:09:28 завршио на осмом мјесту у апсолутној категорији црногорских такмичара, док је најстарији такмичар Негован Станковић (60) из херцегновског триатлон клуба стазу прешао за 1:28:09 чиме је одушевио све присутне.

Након што су свих 27 такмичара успјешно завршили трку која је била веома захтјевна имајући у виду брдовити терен како у тркачком тако и у сегменту бициклизма, уприличена је церемонија додјеле признања оним најбржима, као и заједнички ручак у ресторану Каракас у оквиру чијег комплекса је ове године био смјештен такмичарски центар Новског Дуатлона.

Готово незамјењиви допринос организацији овог првенства дала је и мјесна заједница Камено на чијем ширем простору је одржано цијело такмичење, као и Комунална полиција Херцег Нови и Управа полиције ПЈ Херцег Нови који су били задужени за безбједност такмичара на бициклистичком сегменту који се одвијао на магистралном путу у правцу према граничном прелазу са БиХ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here