Одржана регионална Мото журка

Херцегновски мото клуб MC “Cruiser” синоћ је у Дому културе у Бијелој  организовао традиционалну 11. Мото журку. Старе и нове пријатеље из близу 30 мото клубова из Црне Горе и региона, забављали су херцегновски рок дуо “Low voltage” и група “Кругови у житу” из Требиња.

Предсједник Мото клуба MC “Cruiser” Дејан Дабовић каже да је ово једина мото журка у Црној Гори, али и мото скуп који организују крајем љета.

-Ја разговарам и са другим клубовима у Црној Гори да се мало покрену и да нешто ураде по том питању да не будемо сами. Ми ћемо се сигурно трудити да то и даље одржавамо, јер то је наша традиција и гледаћемо да то буде све боље и боље. Као што је ово међународна Мото журка, очекује нас и међународни Мото скуп за који се припремамо од почетка године. То није мала организација, скуп ће бити 30. и 31. августа и 1. септембра. Уписани смо у међународни календар Мото скупова и очекујемо велики број људи, каже Дабовић.

Предсједник Братства уједињених слободних бајкера – UFBB, Томислав Кукаљ, Новљанин и пријатељ клуба каже да су UFBB и MC “Cruiser“ братски клубови који се подржавају у свему.

-Кад год су неки догађају помажемо једни другима. MC “Cruiser“ је ипак најстарији клуб у граду, њихове журке су познате по лијепом дружењу и много нам је битно да нам долазе другари из региона са којима имамо добру сарадњу. Трудумо се да што више обилазимо и ми њих, како би и они долазили код нас. Наша прича је прича без граница у којој су сви једнаки, сви су исти, и нама је то јако драго. Што нам више људи дође у град ми смо поноснији и много нам је љепше, поручује Кукаљ.

На журку су дошли гости из Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске и региона. Џеки Чобић  из Мото клуба „Libertas“ из Дубровника каже да су MC „Cruiser“ фантастични домаћини.

-Овдје је одлично, годинама већ долазим. Било је прије љети, на плажи, а сад је овдје, супер је. Данас смо дошли у већем броју, почели смо се узајамно посјећивати. Ево, данас је овдје дошло готово пола клуба, двадесетак људи.  Мото журка код нас била је прије седам дана и били су код нас гости из MC “Cruiser“-a, каже Чобић.

Ненад Чворић из Мото клуба „Чопер“ из Србије, који има 60 година, каже да долазе редовно и у великом броју.

-Ми следеће недјеље имамо у Пожаревцу зимску журку са три или четири бенда и сви су добродошли, каже Чворић.

MC “Cruiser је најстарији мото клуб у Црној Гори. Постоји 19 година и има преко 30 чланова који су, осим љубави према моторима, вожњама и дружењима, познати и по томе што су увијек спремни да пруже руку помоћи онима којима је то потребно. Редовно учествују у акцијама “Мото Дједа Мразеви”, “Торта за осмјех”, прикупљању помоћи за лијечење суграђана и другим хуманитарним догађајима.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here