Одржана радионица „Активизам и мобилност младих“

Уколико желимо да мијењамо наше друштво и осјетимо чари тих промјена морамо бити активни, поручено је на радионици „Активизам и мобилност младих” која је  одржана у великој сали Скупштине. Радионици су присуствовали ученици из херцегновских основних и средње школе. 

Од раног узраста јако је важно причати са дјецом о активизму и мобилности, казала је предавач  Марија Ружић Стајовић НВО Јувентас. 

– Уколико желимо да мијењамо наше друштво на боље и желимо да осјетимо чари тих промјена, а не да чекамо да се нешто боље деси,  морамо да будемо активни. Зато је важно од раног узраста са дјецом о теми активизма. Данашња радионица је била посвећена и теми мобилности младих и колико је важно да се крећемо и упознајемо младе из других градова и земаља, а уколико желимо да радимо на себи добијемо нова искуства и знања и унаприједимо наше друштво и локалне заједнице на прави начин, казала је Ружић Стајовић.

Апелевала је на све институције и организације које се баве омладинском политиком да организују више оваквих догађаја

-Када се у Херцег Новом отвори Омладински центар то ће бити простор који је баш намијењен младима, моћи ће чешће да се окупљају и разговарају о њима важним темама  не само о активизму већ и свему ономе што је4 допуна формалном образовању. Неформално образовање је јако важно за развој сваког младог човјека. 

Радионица је организована у оквиру сарадње Општинског Секретаријата за културу и образовање  и НВО Центар за омладинску едукацију на пројекту Европске омладинске картице.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here