Одржана промоција књиге Босиљке Кулишић „Како преживјети себе“

У Кући нобеловца Ива Андрића одржана је синоћ промоција књиге „Како преживјети себе“ ауторке Босиљке Кулишић.

Захваљујући сопственом животном искуству, дугогодишњем раду на себи као и сјајном педагошком раду са дјецом, Босиљка у својој књизи даје инструкције за корачање путем којим је она ишла. Овим путем ходају одабрани, који су некада били “прилично” одбачени, казала је Босиљка која је одушевљена  одзивом на промоцију првјенца,  књиге „Како преживјети себе“, која је својеврсни приручник за трансформацију у животу:

Босиљка Кулишић

– Музички програм је саставни дио ове промоције. Искрено нисам очекивала овакав одзив, да велики број људи жели промјене, да се инспирише. Вјерујем да су са собом  понијели дашак инспирације и љепоте…Ово је истинта прича са циљем да испирише,  јер литература примјењене психологеије са америчког подручја или другог није прилагођена балканском човјеку. Књига је посвећена нашем човјеку са Балкана, како да се прилагоди живот. Књига  је настајала годинама и записана у року три мјесеца и уз подршку Општине и Секретаријата за културу образовање, ево је на свјетлости дана, подијелила је утиске Кулишић.

Осим ауторке на промоцији су говориле дипломирани психолог Кристина Сестак и Дијана Кривокапић, др филолошких  наука, које су и рецезенти књиге Босиљке Кулишић.

Босиљка Кулишић  рођена  у Тузли, послије основног и средњег образовања у БиХ и Србији основне студије класичне музике наставља у Берну у Швајцарској, а потом завршава мастер студије у Луцерну. Стварање, као своју врховну вриједност испољава кроз компоновање, извођаштво, писање, као и педагошки рад ком је посвећена у Музичкој школи Херцег Нови. Од 2021. године Босиљка је Мастер неуролингвистичког програмирања по IANLP стандардима.

У програму је учествовао Ансамбл гитара градске музике Херцег Нови и Николас Морета, Петра Станојевић, Марко Денда, Горан Васовић и Јован Савић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here