Одржан састанак представника Амбасаде Њемачке и локалне самоуправе: Економски и културни развој града приоритети

Отправник послова Амбасаде Њемачке у Црној Гори, Ралф Ројш боравио је данас у првој званичној посјети Општини Херцег Нови, гдје је са потпредсједником Мирком Мустуром разговарао о више тема значајних за наш град, међу којима је акценат био на економском и културном развоју Херцег Новог.

Састанку су присуствовали и економски савјетник у Амбасади Њемачке Енис Чиндрак, менаџер Општине Херцег Нови Душан Вукић и Митар Кисјелица испред Секретаријата за друштвене дјелатности и међународну сарадњу.

Ројш је исказао интересовање за пројекат обнове тврђаве Шпањола, за који су херцегновска локална самоуправа и Министарство културе и медије прошле седмице потписали Меморандум о сарадњи, којим је предвиђено стварање културног и креативног центра који ће обогатити не само Херцег Нови, већ читаву Црну Гору. На састанку је било ријечи и о економској слици града у мјесецима изван туристичке сезоне.

-Херцег Нови је позната туристичка дестинација за нас у Њемачкој и сваке године овдје долази на хиљаде туриста из наше земље, а за мене као њемачког дипломату ово је био први пут да долазим у ХН. Са представницима града смо разговарали о више тема, о економском и културном развоју града, али и о једном лијепом суживоту разних народа у Херцег Новом. Такође, једна од тема је била и ЕУ интеграција Црне Горе и који би значај имала за овај град, казао је Ројш након састанка.

Према ријечима потпредсједника Мустура, отворена комуникација са једном од најзначајнијих земаља Европске уније је од посебне важности.

-Посебан акценат је данас био на теми валоризације Шпањоле и уређењу новских тврђава. Мислим да смо постигли висок ниво сагласности и заиста цијенимо њихову жељу да се у овај пројекат укључе. Разговарали смо и о другим културним вриједностима нашег града, привреди, те политичкој ситуацији на локалном и државном нивоу, казао је Мустур и додао да би у наредном периоду требало уложити додатни напор како би њемачки туроператори довели још више гостију у Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here