ОДРЖАН САСТАНАК НАЦИОНАЛНЕ И ЛОКАЛНИХ ТУРИСТИЧКИХ ОРГАНИЗАЦИЈА

Планирање и усклађивање заједничких маркетиншких активности и сајамских наступа на међународном и регионалном тржишту до краја 2022. године биле су теме састанка директорице  Националне туристичке организације Црне Горе Ане Трипковић Марковић са директорима локалних туристичких организација у Црној Гори.

Резимирајући резултате љетње туристичке сезоне, на јучерашњем састанку Трипковић Марковић је, на основу извјештаја које локалне туристичке организације достављају на недјељном нивоу Националној туристичкој организацији Црне Горе, констатовала да су, у контексту ванредних околности у којима се одвијала ова сезона остварени добри резултати, како у приморским, тако и у туристичким општинама на сјеверу, саопштено је из НТО.

Представљен је начелни план сајамских наступа и презентација у сусрет наредној љетњој туристичкој сезони, који подразумијева наступ на најзначајнијим туристичким сајмовима и берзама на стратешким емитивним тржиштима, али и неким новим, у складу са растом тражње и отварањем авио линија.

Овом приликом представници локалних туристичких организација упознати су и са могућностима за  туристичку промоцију у оквиру представљања Црне Горе на Свјетској изложби ЕКСПО која се одржава у Дубаију током наредних шест мјесеци.

Поред дефинисаних тема, предмет састанка било је и унапређење функционисања система дестинацијског менаџмента.

Састанку НТО-а и ЛТО-а претходиле су консултације ЛТО-а са туристичком привредом из њихових општина, како би се приликом креирања плана промоције дестинације уважиле њихове сугестије.

Закључено је да ће се у наредном периоду даље радити на интезивирању сарадње у циљу синхронизације промотивних активности и унапређења дестинацијског менаџмента.

Састанку је присуствовао и директор националне авио компаније Предраг Тодоровић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here