АКТИВНОСТИ СЕКРЕТАРИЈАТА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКИ И КОМУНАЛНИ НАДЗОР ОПШТИНЕ ТИВАТ

ФОТО: Радио Тиват

У оквиру појачане контроле и сузбијања нелегалног депоновања отпада, службеници Секретаријата за инспекцијски и комунални надзор Општине Тиват јуче су затекли теретна возила фирме “Лј.Г.Горостас” из Котора, у одлагању грађевинског-земљаног отпада на локацији која није предвиђена за ту намјену, поред локалног пута за Радовиће, преко пута царинског терминала.

Како је саопштено из тиватске локалне управе, прекршиоцу ће бити изречен прекршајни налог у износу од 1.000,00 еура за правно лице и 500,00 еура за одговорно лице у правном лицу.

За вријеме претходног викенда, у улици Учура, истој фирми изречен је још један прекршајни налог и то због затечених теретних моторних возила која су прелазила прописану дозвољену укупну масу означену на саобраћајном знаку. У истом прекршају, у насељу Мажина ИИИ, затечена су и теретна моторна возила фирме „САМ ПЕТРОЛ“. По Одлуци о регулисању саобраћаја на територији Општине Тиват, за наведени прекршај казниће се правно лице са по 150,00 еура и одговорно лице у правном лицу новчаном казном од по 20,00 еура.

У претходном периоду изречена су и два прекршајна налога у износу од по 1.000,00 еура фирмама “Ceka company” и “Expocommerc”, због непосједовања уговора о раду за возача теретног возила. Исписано је укупно 34 прекшајна налога због непрописног паркирања и обављен редован обилазак угоститељских објеката у циљу контроле радног времена. Интензивне контроле нелегалног одлагања отпада спроводиће се и убудуће на цијелој територији општине Тиват, са фокусом на потезу уз путни правац кружни ток – Радовићи, како би се предуприједиле поплаве усљед обилних падавина.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here