Одржан џудо куп „Мимоза“

Током викенда је одржан 41. Међународни џудо куп “Мимоза” 2024. у организацији џудо клуба “Игало”. Турнир је окупио око 400 такмичара млађих узраста из 36 клуба из четри државе: Црне Горе, Хрватске, Србије и Босне и Херцеговине.

Турнир је званично отворио Јовица Речевић, предсједник џудо савеза Црне Горе, а срећу такмичарима и успјех је у име општине Херцег Нови такође пожелио Митар Кисјелица.

На такмичењу je забиљежена је потпуна доминација клубова из Црне Горе.  По традицији прво мјесто је припало екипи Академика из Никшића, други је домаћи клуб Игало, а трећа екипа Тивта.

Из џудо клуба “Игало” је учествовало 23 такмичара. За узраст младих полетараца/ки џудо клуб Игало је освојио пехар за тај узраст.

Појединачни резулатати такмичара су следећи:

У узрасту млађих полетараца, Леон Дабовић до 22kg је освојио злато. Данило Блажинчић до 34kg је освојио злато. Алдин Куч до 38kg такође злато. Док су Матија Милашиновић до 28kg и Страхиња Ћупић такође до 28кг подијелили пето мјесто.

У конкуренцији млађих полетарки, Калина Дабовић до 22 је освојила златну медаљу док је Софија Ђиновић до 28кг је освојила сребро.

У конкуренцији полетараца до 50kg, Вељко Вавић је освојио сребрну медаљу. У женској конкуренцији, Зоја Калуђеровић до 28kg и Теодора Ћупић до 32kg су освојиле пето мјесто.

Млади пионир Лазар Ераковић до 50kg је такође заузео пето мјесто.

У конкуренцији старијих пионира, Вук Андрић до 50kg је освојио златну медаљу, док је старија пионирка, Николина Кокот до 57kg освојила сребрну медаљу.

– Турнир је окупио велики број мале дјеце, резултатима сам и више него задовољан. Полако нам се придружују и млађи узрасти а некима је ово било и прво такмичење. Овом приликом бих се захвалио Џудо савезу Црне Горе, Општини Херцег Нови, Туристичкој организацији Херцег Нови, Д.о.о “Шкорпион” који су пружили подршку турниру. Такође захвалност иде и родитељима клуба који су дали свој допринос, казао је тренер џудо клуба Игало Светозар Мустур.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here