ОДЛИЧНА ЖУРКА КАО НАЈАВА МОТО СКУПА MC „CRUISER“

Поновни сусрет старих и нових пријатеља из земље и окружења, срдачно дружење и одлична атмосфера обиљежили су 9. Међународну мото журку херцегновског Мото клуба МC „Cruiser“.

Хол Дома културе у Бијелој је био тијесан за све мотористе и госте који су, након двогодишње паузе, једва чекали да се поново окупе. Више него успјела журка је добар увод за Међународни мото скуп, за који већ влада огромно интересовање, истиче предсједник Мото клуба МC „Cruiser“ Дејан Дабовић – Бенџо.

-Чим су епидемиолошке мјере попустиле почели смо да радимо, објавили позив на мото журку и почели да размишљамо и о скупу. Дошло нам је преко 20 клубова из Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске, Македоније и Црне Горе. Драго нам што видимо бајкере из Ужица, Алексинца, Шапца, са Корчуле, из Дубровника, Мостара, Бусоваче, Скопља и других градова. Дошло је доста екипа из региона, неки чак и моторима издалека, вјерујем да ће остати овакве мјере и сад крећемо у припрему мото скупа који организујемо последњег викенда у августу. Већ знамо да ће бити велики одзив и да ће и тада бити „лудница“. Људи већ питају за наш мото скуп јер по њему планирају годишње одморе, и знају да остану по седам до десет дана, казао је Дабовић.

Борис Дамјановић – Бока из Мостара, члан Мото братства „United free bikers broterhood“, долази у Херцег Нови од 2011. године, а више пута је и помагао у вођењу програма на мото скупу херцегновског клуба.

-Овдје нам је екипа из разних градова, сви смо се вечерас састали, пошто смо ми једино братство које има чланове већ у 8-9 држава. Има нас у Србији, Црној Гори, Босни и Херцеговини, Хрватској, Швајцарској, Норвешкој, Словенији, Македонији… Коначно смо се окупили, корона је прошла и настављамо овим темпом којим су бајкери научили да живе. Једва смо чекали да поново крену ти мото сусрети, да се људи друже опет друже, поручио је Дамјановић.

Чланови Мото клуба „Libertas riders“ из Дубровника већ четврту годину долазе на журке и скупове Мото клуба MC „Cruiser“, подсјетио је предсједник Дарио Драгичевић, који има само ријечи хвале за домаћине.

-Волимо ширити наш осјећај, волимо се дружити са људима. Врло нам је драго да угостимо људе из свих држава бивше Југославије код нас у Дубровнику, исто као што и ми волимо похађати друге моторијаде и дружити се, јер су људи стварно фантастични, толико дружељубиви и толико драги да је једноставно штета не доћи овдје.

За добру атмосферу је био задужен рок бенд „Рудолф“ из Колашина, који је већ свирао на мото скупу MC „Cruiser“ у Игалу. Пјевач и фронтмен Бојан Пеко Минић, каже да нико није вјеровао да ће „блокада“ због короне тако нагло да престане.

-Нама је буквално у пет дана стигло неколико позива за свирке и концерте. Са „Cruiserima“ смо већ сарађивали, а и прије тога смо долазили на њихове мото скупове и журке. Генерално имамо тај дио бенда који је профилисан ка моторима, и пјесме које говоре о томе, тако да мислим да је ово пун погодак и за нас и за њих, јер смо сви на „домаћем терену“.

И гости и домаћини су једнодушни у оцјени да је 9. мото журка МC „Cruiser“ била пун погодак, и сада сви са нестрпљењем очекују нова дружења моториста и љубитеља двоточкаша.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here