Одлична наутичка постсезона у Градској луци на Шкверу

Градска лука на Шкверу

За Градску луку на Шкверу предсезона у мају и јуну је била добра, док је током јула било мање бродова него претходне године. Постсезона биљежи веома добру посјећеност.

Сви су изгледи да ће септембар бити изузетно успјешан и да ће извучи нешто лошију наутичку сезону, казао је гостујући у емисији Новско јутро, директор Агенције за газдовање градском луком доо Божо Укропина:

Божо Укропина

– Осим почетка септембра када је дувала јака бура, након тога имамо јако добру посјећеност, резервације се остварују.  Иначе, је септембар и раније био квалитетан мјесец, јер тада падају цијене чартера. За 40 до 50 одсто је мања цијена за најам пловила. У ово вријеме наутичари уживају, повољни су вјетрови, мирно море, можете доћи до сваке увале, можете изнајмили пловило за нижу цијену него што је било у јулу и августу, тако да смо септембром много задовољни, а ако буде вријеме добро као што је и најављено, могуће је да до краја октобра тако остане, што би нама било јако значајно, оцијенио је Укропина.

Септембар је повољан мјесец за наутичаре. Укропина оцјењује да је наутичка постсезона боља у односу на прошлу годину:

– У овоме периоду сигурно је неких 15 до 20 одсто више долазака, него прошле године. Пад који је био у јулу и августу тешко се може испеглати, али сачекаћемо још ових мјесец да видимо како ће се одвијати ситуација. Ја вјерујем да ће бити боље него прошле године. Нису то неки резултати који се могу мјериити са годинама прије  короне, али надамо се успјеху, очекује Укропина.

Током зиме  капацитети луке биће попуњени домаћим клијентима, али у Агенцији у том периоду ријетко примају пловила због безбједности, јер везови морају бити растерећени, казао је раније Укропина.

Подсјећамо, ЈП Морско добро је још у мају расписало јавни позив за избор извођача израде студије са потребним подлогама за санацију – реконструкцију лукобрана луке Шквер, али је тендер је привремено заустављен због жалбе.

 

 

1 COMMENT

  1. Lijepo bi bilo kada bi taj direktor luke pojavio se u njoj pa vidio kako mu mulo izgleda. Najposjeceniji dio grada a gradsko pristaniste izgleda kao da je bomba pala. Nezasticeni kablovi javne rasvjete,otvoreni „na izvolte“ drugi vise niz kameni zid mula, žongonjere u kojima raste trava,a smeca na svakom koraku. U pristanistu se ne moze prici natankati gorivo od velikih brodova koji stoje vezani na mjestima na kojima po planu luke nikad nebi smjeli biti privezani. Bolje da se gospodin direktor pojavi jer ga je u luci tesko vidjeti i konacno poceti rjesavati neke od ovih i jos mnogo drugih problema.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here