Одлична атмосфера на концерту у Портоновом

Звук трубе у добро познатим хитовима које је извео Дејан Петровић Биг бенд на тргу у Портоновом направио је добру атмосферу и најавио почетак љетње туристичке сезоне. Концертом који је  ишчекиван још од Празника мимозе задовољни су сви и публика и извођачи.

Новом сусрету са публиком у Херцег Новом радује се Дејан Петровић и истиче да му је жао што и тада, за Празник мимозе није мога да одржи концерт.

– Заиста ми је криво због оних људи који су тада били у Херцег Новом, али виши фактор је пресудио. Било је лоше вријеме и није било могуће одржати концерт. Зато смо успјели, ту је и дио публике који нас је тада очекивао и неки нови који су сада имали прилику да буду у овом граду. Морам признати да ми баш прија што сам ту, напунио сам се позитивне енергије уз море, казао је Петровић.

С обзиром на то да потиче из познате музичке породице, није било изненађење што је прије неколико година понио титулу најбоље трубе свијета на 50. Сабору трубача у Гучи. Ауторска музика као и обраде у потпуно измјењеним аранжманима, препоручили су их за гостовања и сарадњу.

-Тражио сам пут како да будем јединствен, препознатљив, када људи чују нашу музику да знају да смо то ми. Када сам први пут чуо гитару са трубама звучало ми је као комбинација која би могла бити добитна. То убацујемо од 2007. године, нико то није до тада радио и испоставило се да људи воле ту комбинацију. Нашли смо нит између нас и публике на обострано задовољство. Не треба ту ништа мијењати, само гурати даље. Сада имамо обраду десетак пјесама које смо извукли, додали им мало новог звука и аранжмана. Требало је да буду снимљене до краја априла, али због обавеза нисмо успјели и видео да урадимо, док је аудио завршен, казао је Петровић.

Као предгрупа наступио је новски бенд Low Voltage. Организатори су Општина Херцег Нови, Јавна установа културе „Херцег фест“, Туристичка организација Херцег Нови и ризорт Портонови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here