Одбојкашице Црне Горе убједљиве на старту ЦЕВ Сребрне лиге

Foto: oscg.me

Успјешно је јуче стартовала женска одбојкашка репрезентација Црне Горе у првој утакмици нове сезоне ЦЕВ Сребрне лиге. Одбојкашице селектора Милорада Крунића побиједиле су у Подгорици репрезентацију Фарских  Острва – 3:0 (25:13, 25:10, 25:15).

Од почетка репрезентација Црне Горе је контролисала утакмицу, а гошће су биле у игри до средине првог дијела. Пришле су на -2 при резултату 11:13, када је услиједила серија екипе Милорада Крунића 12:2 за тријумф у првом сету.

И други сет у потпуности је припао домаћој селекцији која је стекла велику предност и селектор Крунић је указао прилику младим играчицама – Лари Јововић, Викторији Ђукић, Лани Ракочевић и Дарји Поповић, чијим је асом Црна Гора повела 2:0 (25:10). Рутиски је одрађен посао и у трећем сету гдје је  неизвјесност трајала до 7:7, а потом до краја није било неизвјесности.

Најефикаснија у црногорској селекцији била је Сашка Ђуровић са 12 поена, Данијела Џаковић и Невена Вукчевић утакмицу су завршиле са по девет. Мина Драговић и  Симона Петрановић са по 5, Лара Јововић 3, Марија Шушић 2 и Дарја Поповић 1 поен. Репрезентација Фарских Оства имала је 29 грешака. На другој страни девет поена освојила је Хана Олсен.

У стручном штабу селектора Милорада Крунића су помоћни тренери Срђан Црнојачки (који је нови тренер ЖОК Херцег Нови) и Лука Богојевић, статистичар Милан Симојловић, кондициони тренер Владимир Огњановић и физиотерапеут Никола Војиновић.

Данас је на програму утакмица Грузије и Фарских Острва, а сутра ће Црна Гора закључити уводни дио ЦЕВ Сребрне лиге дуелом за Грузијом. Црногорске одбојкашице, након подгоричког турнира путују у Португалију, гдје ће гостовати са Исландом од 24. до 26. маја.

Домаћин трећег турнира требало је да буде Босна и Херцеговина, од 31. маја до 2. јуна, али након одустајања домаћина све утакмице против БиХ рачунаће се службеним резултатом у корист противника. Црногорска селекција ће током четвртог викенда бити слободна, као и Португалија, Мађарска, Летонија, Грузија, Исланд и Луксембург. Најбоље двије репрезентације, након четири одиграна турнира, играће двомеч финала – 13. односно 16. јуна, а побједник ће изборити пласман у Златну лигу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here