Одбојкашице „Албатроса“ и „Херцег Новог“ стартују 30. септембра

Ново првенство Црне Горе за одбојкашице стартоваће 30. септембра.

По споразуму потписаном прије пар мјесеци са ЕПЦГ која је спонзор Одбојкашког Савеза, највећи  ранг такмичења носиће назив ЕПЦГ Супер лига, одлучено је прије два дана на састанку у Подгорици преставника Одбојкашког Савеза са представницима црногорских клубова.

На  састанку је расправљано о предлогу система и пропозицијама такмичења за сезону 2022/2023, њиховим евентуалним измјенама, као и о могућности почетка и организације такмичења “ЕКО мини одбојке” и «Пионирске лиге”.

Из Одбојкашког савеза Црне Горе састанку су присуствовали директор репрезентативних селекција Никола Кажић и комесар такмичења Милош Јовановић, а у име клубова: Бранка Обрадовић и Дарко Класић («Албатрос»), Сања Јововић («Херцег Нови»), Милан Франовић («Гимназијалац»), Дарко Пребирачевић («Јединство»),  Марко Благојевић («Морача»), Авдулах Радончић („Будућност волеј»), Рајко Тијанић («Галеб»)  Слободан Јаблан и Зоран Мартиновић («Ловћен»).

Распоред првенства биће утврђен на Скупштини у августу, а тада ће путем конкурса бити одлучено и која ће друголигашка екипа да попуни упражњено мјесто суперлигаша “Рудара”из Пљеваља, који је због финасијских разлога најавио иступање из највећег ранга такмичења.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here