Одбојка: “Херцег Нови” прејак за Норвежанке 

ЖОК “Херцег Нови”, лидер ЕПЦГ Суперлиге Црне Горе без изгубљеног сета, по истом рецепту је синоћ започео наступ на међународној сцени, у шеснаестини финала Челенџ  купа, побједивши максималним резултатом норвешки БК “Тромсо” 3:0 (25:9, 25:10, 25:10).

Тања Бокан  и њене саиграчице су за мање од 50 минута савладале гошће са сјевера Норвешке, које ни у једном сету нису биле ни близу Новљанкама.

У првом сету одбојкашице “Тромса” постигле су само 9  поена, а затим је услиједила серија домаћих. И у другом и у трећем дијелу утакмице играчице тренера Милорада Крунића биле су сигурне у блоку, а  сјајне у нападу, па су дебитанти на евросцени из Херцег Новог без већих проблема дошли до тријумфа.

Око 1000 љубитеља одбојке на трибинама Спортском центру Игало уживало је, не толико у квалитетном мечу, колико у сигурности дјевојака које носе дрес  клуба “Херцег Нови”, и  које ће сигурно у другом колу против “Астерикс Беверена”, представника Белгије, имати шта да покажу.

У побједничком тиму најбоља је била Диана Балаи са 12 поена, Милена Бурзановић је додала 11, Тања Бокан  9, Леа Бобан 8, Полина Лиутикова 6 и Дариа Чабоненко 4 поена. Норвежанке су имале 25 грешака, а код гошћи је најбоља била Ингрид Ронес са 5 поена.

Реванш сусрет је на програму већ вечерас, такође у Спортском центру Игало у 19:00 сати, а домаћин овог меча је екипа БК “Тромсо” из Норвешке.

Фото: Звјездана Кујовић

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here