OДБОЈКА: ДРАМАТИЧНА ЗАВРШНИЦА ПРИПАЛА НОВЉАНКАМА

Одбојкашице Албатроса наставиле су са побједама у наставку првенства. Синоћ у оквиру 11 кола Прве лиге у Спортском центру Игало дјевојке Бранке Обрадовић побиједиле су Јединство из Бијелог Поља 3:2 (25:27,25:12, 25:23, 20:25,12:11).

Екипи Јединства припао је први сет, а потом је Албатрос преокренуо резултат и повео са 2:1 у сетовима. Бјелопољке су изједначиле и избориле пети сет. Утакмица је преломљена при резултату 12:11 за Новљанке, када су домаће освојиле врло важан поен у којем је виђено све оно што одбојку чини тако узбудљивом. Албатрос је добио пети сет резултатом 15:12. Блистале су Милица Туфегџић и Милана Самарџић Пецељ са по 22 поена, док је Александра Ћировић имала учинак од 14. поена. У гостујућем саставу Милева Магделинић је освојила 28 поена и била најбољи поентер читавог кола. Гордана Маџгаљ 14, а Драгана Ракочевић и Исидора Јеврић по 10 поена.
Остали резлтати овог кола: у барском градском и дербију шампионата, Галеб је савладао Луку Бар 3:1. Лука Бар је само у првом сету одиграла на нивоу лидера, док је све остало било у знаку за нову полусезону појачаног Галеба.
У подгоричком градском дербију Морача је оправдала улогу фаворита против Будућности и забиљежила сигурну побједу, 3:0. Гимназијалац је као гост побједио домаћу екипу Медитерана 3:2. Гимназијалац је добио два сета (25:18, 25:21) Будванска екипа се вратила и изједначила (25:19, 25:13). Ипак, за преокрет није имала снаге па су Которанке пети сет добиле резултатом 15:13. Гимназијалац је предводила Анастасија Крговић са 14 поена, два мање постигла је је Александра Малишић, Марија Станишић је уписала 10, а Данијела Килибарда 8. Домаћем Медитерану није помогло ни то што је укупно освојио више поена од противника, па ни то што је Вања Матуновић била најбоља поентерка сусрета (26). По 15 поена уписале су Софија Раденовић и Анастасија Ковачевић.У овом колу слободан је био Рудар (Пљевља).
Наредног викенда у 12. колу Албатрост гостује у Подгорици екипи Мораче, а Гимназијалац у Котору дочекује Рудар.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here