ОДБОЈКА: АЛБАТРОСУ БОКЕЉСКИ ДЕРБИ И ТРЕЋЕ МЈЕСТО

Foto: reprezentacija.me

У бокељском дербију 17. кола Првенства Црне Горе за одбојкашице, Албатрос је у Спортском Центру Игало, тријумфовао над Академијом 3:1 (21:25, 25:16, 25:17, 27:25).

Екипа тренера Бранке Обрадовић побједом је изборила два кола прије краја, треће мјесто и пласман у плеј оф за титулу првака Црне Горе, што је највећи успјех Новљанки. Дебитант у Првој лиги, Академија, такође је плеј офу и у доигравању екипа Милана Марковића, иде са четврте позиције. 

Домаће је у тријумфу предводила капитен Наталија Обрадовић, која је постигла 16 поена, колики је учинак и Александре Шћекић. Изврсна Анђела Кукобат постигла је 18 поена.

Са друге стране, капитен гостију Ања Поповић освојила је 21 поен. Оба тима  имали су свијетлих тренутака у утакмици коју ће љубитељи одбојке у Игалу дуго памтити. Академија  је добила први сет, док су други и трећи припали  домаћем  саставу. У последњој дионици одлучујућег четвртог сета, гошће су стигле ривала па је предност у том сету прелазила са једне на другу страну. У финишу је тим Албатроса оправдао очекивања навијача, побједивши на разлику.

Осим Кукобат, Обрадовићке и Шћекићке освајачи поена за Албатрос су: Јелена Бјеловић 10, Таша Трајковић 7, Николина Лисичић 6 и Милана Самарџић-Пецељ 2 поена. 

Код екипе из Тивта осим капитенке Поповић, поене су освојили. Анастасија Анђелић и Кристина Божовић по 10, Хања Аџић 6, Ања Орландић 5, Александра Давидовић 4, Викторија Ђукић, Уна Митровић, Невена Бајковић и Андреа Булатовић по један поен.

У наредном претпоследњем 18. колу лигашког дијела Албатрос гостује лидеру Галебу у Бару.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here