Од септембра пилот програм за асистенте за сузбијање вршњачког насиља и вандализма

Полазници који су завршили обуку за програм „Асистенти за сузбијање вршњачког насиља и вандализма у образовно-васпитним установама у Црној Гори“ биће ангажовани кроз пилот пројекат који ће се имплементирати од септембра 2024. до јуна 2025, саопштено је из Министарства рада и социјалног старања.

То је договорено на састанку министарке просвјете, науке и иновација Анђеле Јакшић Стојановић и министарке рада и социјалног старања Наиде Нишић са представницима полазника програма “Асистенти за сузбијање вршњачког насиља и вандализма у образовно – васпитним установама у Црној Гори“.

Саговорници су се сагласили да пројекат буде спроведен преко Завода за запошљавање и да носилац буде Министарство просвјете, науке и иновација, уз подршку Министарства рада и социјалног старања.

Министарка Јакшић Стојановић истакла је важност спровођења активности на законит начин у циљу превенције вршњачког насиља у свим образовно-васпитним установама чиме ће се унаприједити безбједност дјеце.

Министарка Нишић је упознала полазнике да ће за све кандидате који се одлуче да учествују у пројекту бити организовано психолошко тестирање, имајући у виду да ће се пројекат спроводити по школама у Црној Гори.

У ресорним министарствима вјерују да ће овим пројектом унаприједити безбједност у школама, што је један од проблема који је, нажалост, све присутнију у образовном систему.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here