Од почетка године у Херцег Новом ухапшено 20 лица

Припадници Центра безбједности Херцег Нови и Станице криминалистичке полиције су у претходном периоду на територији Херцег Новог расвијетлили велики број кривичних дјела. Активности спроводе плански, континуирано и активно, истичући да  криминалитет у Херцег Новом није у порасту. 

Kако је за РТХН казао шеф Станице криминалистике Митар Тадић, осим четири разбојништва, расвјетљено је девет тешких крађа, десет случајева насиља у породици, као и више осталих кривичних дјела.

-Планским активностима, професионалним односом према раду и заједници у којој живимо расвјетљено је девет кривичних дјела имовинског криминалитета – тешких крађа, за које је процесуирано девет лица. Такође, регистровано је једно кривично дјело недозвољене полне радње, за које је процесуирано једно лице. Регистрована су и два кривична дјела недозвољени прелазак државне границе и кријумчарење људи, гдје су оштећена лица била држављани Турске, Ирака и Еквадора а извршиоци два лица из Kолумбије, један држављанин Србије и један црногорски држављанин.

Од почетка године је регистровано 10 кривичних дјела из области насиља у породици, за које је процесуирано 10 лица. Из области сузбијања уличне продаје наркотика поднесене су три кривичне пријаве и три прекршајне пријаве. Сходно планским активностима на превентивном и репресивном дјеловању, а у циљу расвјетљавања других кривичних дјела, извршено је шест претреса станова, којом приликом су расвјетљена три кривична дјела, а укупно је за овај временски пероиод 20 лица лишено слободе.

Митар Тадић, шеф Станице криминалистичке полиције

Тадић истиче да, и поред тога, криминалитет није у порасту, а за предстојећу туристичку сезону се припремају плански.  

-Сагледавајући упоредни период у односу на прошлу и годину раније, за прва три мјесеца можемо истаћи да криминалитет није у порасту, већ да су то тренутни појавни облици извршења кривичног дјела. Пратимо ситуацију, како прилазимо љетној туристичкој сезони и повећавању, то јест флуктуацији становништва. Са њима долазе и одређени видови и појавни облици криминалитета, тако да очекујемо евентуално благо повећање највјероватније имовинских деликата, како нам аналитички подаци могу указивати.

Припремне активности за сезону се спроводе, као и сваке претходне године, сходно процјенама стања безбједности на терену у смислу повећања броја људи. Ријеч је о одређеним превентивним мјерама и радњама које се предузимају на терену, као што смо и током Празника мимозе били ангажовани на више позиција у склопу свих културно-умјетничких и забавних манифестација, подсјетио је Тадић, истичући да се све  активности спроводе у континуитету плански, циљано и координисано.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here