Од почетка године ријешена 403 предмета из области Закона о заштити од насиља у породици

Суд за прекршаје у Будви је од 1. јануара до  20. новембра ове године имао укупно у раду 581 предмет из области Закона о заштити од насиља у породици, од чега су ријешена укупно 403 предмета или 70%.

Како саопштава Марко Ђукановић, предсједник Суда за прекршаје у Будви у чијој је ингеренцији и херцегновски Суд за прекршаје, највећи удио у броју ријешених предмета су осуђујуће одлуке, при чему доминирају новчане казне, а потом и условне осуде, казне затвора, као и васпитне мјере.

-У преко 80% предмета у којима је донијета осуђујућа одлука, према окривљенима је изречено укупно 248 заштитних мјера, и то: у 105 предмета забрана узнемиравања и ухођења, у 90 предмета забрана приближавања, у 31  удаљење из стана, у 15 обавезно лијечење од зависности на слободи, у једном предмету обавезно психијатријско лијечење и у шест  предмета обавезан психосоцијални третман.

Поступци су у просјеку трајали један дан, осим када су предмети запримани у редовном поступку, када је просјечна дужина поступка износила 25 дана, саопштио је Ђукановић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here