ОД ПОЧЕТКА ГОДИНЕ 19 ОСОБА ПОГИНУЛО У САОБРАЋАЈНИМ НЕСРЕЋАМА

На црногорским путевима у саобраћајним незгодама од почетка године смртно је страдало 19 особа. Из Управе полиције наводе да оно што посебно забрињава је, да су најчешћи прекршаји које уочавају полицијски службеници, а због којих су санкционисани возачи и даље: неприлагођена брзина, претицање колоне возила или возила на „пуној линији“, управљање возилом под дејством алкохола.

У тешкој саобраћајној незгоди, која се данас догодила на магистралном путном правцу Подгорица – Цетиње, у мјесту Јанковића крш, у којој су учествала два путничка моторна возила, нажалост, смртно су страдале три особе док је једна особа задобила тешке тјелесне повреде.

-И поред појачаног присуства саобраћајне полиције на путним правцима, превентивних активности,  појачаних контрола учесника у саобраћају, на путевима у Црној Гори је од почетка године, евидентиран повећан број саобраћајних незгода са смртним посљедицама и тешким тјелесним повредама, саопштили су из УП.

Саобраћајна полиција ће, како наводе, наставити са превентивним и репресивним активностима у циљу смањења броја саобраћајних незгода са најтежим посљедицама, али још једном апелујемо на возаче да своју вожњу прилагоде условима и стању на путу и да савјесном и пажљивом вожњом допринесу како својој, тако и безбједности осталих учесника у саобраћају.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here