Од Нове године новине за гледаoце програма РТХН

Радио телевизија Херцег Нови ући ће у Нову годину са новинама на задовољство гледалаца и суграђана. Наиме, од Божића са емитовањем почиње емисија Грађани питају, у којој ће Новљани имати прилике да поставе питања везана за проблеме у граду, а на њих ће одговарати представници локалне управе.

Како најављује уредница и ауторка, Сања Миловић, емисија ће бити емитована два пута мјесечно, недељом у 20:15 сати.

– Концепт емисије је такав да грађани, уколико имају неке проблеме, путем мејла нам пошаљу питања, ми тражимо одговоре. Трудићемо се да изађемо свима у сусрет и да одговоримо на сва питања. План је да нам саговорници буду представници локалне управе, односно начелници, секретари па и предсједник Општине – објашњава она.

Сања Миловић, вд уреднице телевизијског програма РТХН

Једна од новина је и да ће сједнице Скупштине општине Херцег Нови, које преноси Радио телевизија Херцег Нови бити емитоване на Парламентарном каналу Радио телевизије Црне Горе. Гледаоци су већ јуче имали прилике да прате пренос из скупштинске сале, а као резултат сарадње двије медијске куће оба програма биће богатија за документарне емисије и забавни садржај.

– Директор наше медијске куће, Глиго Томановић састао се са генералним директором РТЦГ, Борисом Раонићем и његовим замјеницима. Тако да ћемо у наредном периоду размјењивати искуства, а наши новинари и запослени, на њихов позив боравиће тамо на обукама, што је јако добар пројекат – казала је Миловић.

У Новој години и студио Радио телевизије Херцег Нови биће другачији, најављује Миловић.

– Очекујем ускоро нову сцену, требало би да добијемо и већи простор. У сриједу долазе колеге које ће да нам праве нови студио. Послије Нове године крећемо коначно у реализацију и тог пројекта. Добићемо савремени студио, какав и заслужујемо – истиче она.

Уз Новогодишњи програм, чије емитовање почиње 31. децембра у 18:30 сати, у Новој години гледаоце Радио телевизије Херцег Нови очекују нова издања актуелних, као и документарне и политичке емисије, филмови, серије.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here