ОЧИШЋЕНИ НАТПИСИ И ОБНОВЉЕНЕ СПОМЕН ПЛОЧЕ НА ТВРЂАВИ ШПАЊОЛА

Натписи који су ружили изглед тврђаве Шпањола уклоњени су протеклог викенда, на иницијативу Секретаријата за културу и образовање Општине Херцег Нови. Осим тога, обновљене су двије спомен плоче у кругу овог утврђења из 16. Вијека, саопштено је из локалне управе. 

Ови радови представљају увод у ширу акцију која ће бити спроведена током априла и маја, а у оквиру које ће бити очишћена 54 спомен обиљежја у ужем и ширем дијелу града, најављује секретарка за културу и образовање, Ана Замбелић Пиштало.

Она упућује апел грађанима да покажу бригу и одговоран однос према споменицима културе и историјским обиљежјима у граду, који су заједничко добро непроцјењиве вриједности.

Замбелић Пиштало истиче да, поред негативних, у Херцег Новом имамо и позитивне примјере који су за похвалу – чланови невладине организације „Не бацајте боце” су самоиницијативно протеклог викенда сакупљали отпад у кругу тврђаве Шпањола и њеној околини, чиме су помогли напоре градских предузећа „Чистоћа“ и „Комунално стамбено“ да одрже тврђаву чистом.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here