НОВСКИ ИЗВИЂАЧИ НА СУСРЕТИМА У КОЊИЦУ И ТАКМИЧЕЊУ У НИКШИЋУ

Чланови херцегновског Одреда извиђача “Орјен” имали су богат и узбудљив викенд. Њих деветоро је учествовало на сусретима извиђача у Коњицу, а осморо на старту Лиге извиђача у Никшићу.

Двије екипе најмлађих чланова Одреда извиђача “Орјен” гостовале су у суботу, 26. марта на Извиђачким сусретима Коњиц 2022. током којих је организовано такмичење за пчелице и полетарце и дружење старјешина одреда, а учесници су имали прилику и да се упознају са природним и културним вриједностима Коњица.

Сусрете који су окуплили око 400 извиђача из 26 одреда, 21 града и три државе, обиљежили су лијепо дружење, нова познанства, вриједна искуства и срдачан дочек домаћина из ОИ „Неретва“. Матија Бјелетић, Лука Томашевић, Раде Тушуп, Јован Томашевић, Јована Томашевић, Марија Видаковић, Илија Томашевић, Вук Ђедовић и Андреј Томашевић су по лијепом вријемену обишли Стари мост, Титов бункер, Завичајни и Музеј Зука Џумхура, и вратили се у Херцег Нови пуни позитивних утисака.

Јуче (недеља, 27. март) су се двије екипе старијих и млађих извиђача ОИ “Орјен” надметале у Никшићу у првом колу Лиге извиђача Црне Горе, коју организује Савез извиђача Црне Горе.

Богдан Вучковић, Данило Попадић, Борис Лукић, Макс Делф, Лара Живановић, Јана Јевтовић, Дајана Тушуп и Милица Видаковић такмичили су се у разним дисциплинама од топографије, чворологије и сигнализације, преко прве помоћи и разних тестова знања до практичног прављења патената у природи.

Прво, од четири планирана кола Лиге извиђача окупило је око 320 извиђача из Црне Горе, а циљ оваквих активности је промовисање урбаног, руралног и културно-историјског наслијеђа.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here