Обуставом саобраћаја бивши радници Вектрe исказали незадовољство

Бивши радници Вектра Боке још једном су организовали протестно окупљање, овога пута код некадашњег мотела Дубрава и обуставом саобраћаја на магистрали исказали незадовољство због ситуације у којој се налазе.

Током протеста организована је и петиција за пријем на састанак у Влади Црне Горе.

Како је поручио предсједник НВО Бивши радници Вектра Боке, Ђорђе Рајак, функционери у Црној Гори баве се разним злочинима у региону, а занемарују проблем у којем се налазе радници.

– Позивамо све међународне и домаће институције, као и Владу, премијера и предсједника државе посебно. Да ли су дозволили овакву превару над нама и да ли је дозовољавају и даље? Да ли су се оглушили о закон који нико не спроводи? – питао је Рајак.

Радиници су првенствено незадовољни због пасивности Тужилаштва, које, како је казао, пријаве држи у фиокама, а само је неколико активирано.

– У тим пријавама су евидентна доказана кривична дјела, јер су нас опљачкали, посебно секретар друштва, јавно кажем, Ранко Грбавац, који је у посљедњој продаји плаца у Игалу незаконито присвојио 250 хиљада са пратиоцима из менаџмента – навео је Рајак.

Он је подсјетио да је Тужилаштво упозорено прије продаје предметног плаца и објаснио да је надзорни одбор за праћење плана реорганизације, у сарадњи са предсједником Привредног суда и стечајним судијом, продао имовину.

– Послије читаве пљачке и седам милиона које су украли, послије незаконите продаје ресторана на Жањицу, аутобуске станице и других објеката, нико од тужилаца не реагује да се новац који припада радницима врати – казао је Рајак.

Радници су незадовољни јер Тужилаштво, од фебруара ове године, када су медији пренијели да је држава оштећена за 64 милиона еура, обавља извиђај случаја.

Рајак је подсјетио да је уз помоћ некадашњег премијера Душка Марковића спријечена продаја једног дијела имовине и позвао Владу и министре на договор, како би се ријешио овај дугогодишњи проблем, са којим се суочавају радници некадашњег туристичког гиганта.

Обустава саобраћаја трајала је око пет минута, јер радници нису жељели да у јеку туристичке сезоне праве дуже задржавање.

Протесту су присуствовали предсједник Скупштине општине Херцег Нови, Иван Отовић и посланица у државном Парламенту, др Тамара Вујовић.

3 COMMENTS

  1. Doticni kaze da ih ima 230 a na proteste svaki put dodje ili 10 ili 15 ili 20 bivsih radnika i podjekoji gradjanin, da nije tuzno bilo bi smijesno, dokle ce doticni da manipulise sa javnoscu,sada su mu krive sve vlade a do koji dan prije kriv je bio Brkovic, trazi pomoc od vlade a proziva vladu. Mogu zamisliti sta su turisti danas pomislili. A intetesuje me sta o doticnom misli tuzilastvo, zasto nema ostalih radnika , zasto doticni stalno trazi druge krivce, i koji socijalni program pominje kada je njih drzava na zahtjev banke poslala u stecaj

  2. Novi lokalni izbori za 23. Oktobar jedini su nacin da saznamo sto ova vlast misli o Vektra Boki, ali I o Temeljnom ugovoru i drugim bitnom drustvenim pitanjima. Dosta je cutanja i rada ispod zita!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here