ОБУКА О РАЗВОЈУ ЦИКЛОТУРИЗМА У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „ЋИРО II“

У оквиру пројекта прекограничне сарадње “Ћиро 2”, данас је одржана он лајн обука о „Бајк Френдли Стандарду“, а организатор је била Развојна Агенција „РЕДАХ“.

У оквиру европског пројекта „Ћиро 2“, у Херцег Новом биће изграђена бициклистичка стаза од ХДЛ до мотела Виногради , али и пратећи спортско-рекреативни садржаји адреналинског типа. Према ријечима више савјетнице за маркетинг у Агенцији за изградњу и развој града Марије Јовановић на обуци је било ријечи о промовисању циклотуризма и прилагођавању понуде новим трендовима:

– Обуци су присуствовали представници пројектних тимова општина Равно и Конавле и Агенције за изградњу и развој Херцег Новог, као и заинтересоване стране које своје услуге желе прилагодити једној новој врсти туриста. Са подручја Општине ХН обуци су присуствовали и представници хотела „Палмон беј“, мотела „Елена“ и угоститељског објекта „Вагон“, казала је Јовановић.

Подсјећамо, Пројекат “Ревитализација ускотрачне жељезничке пруге кроз Херцег Нови – Ћиро 2” одобрен је у новембру 2019. године, у оквиру Другог Интерег ИПА прекограничног програма сарадње Хрватске, Босне и Херцеговине и Црне Горе. Овај пројекат је изабран између више од 160 апликаната на конкурсу из области развоја туризма и очувања културног и природног наслијеђа.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here