Обиљежен јубилеј 10 година ЖОК „Албатрос“

На пригодној свечаности коју је приредила управа ЖОК „Албатрос“ јуче је у хотелу „Pley“  обиљежен јубилеј 10 година од оснивања овог клуба који је већ пола деценије члан Супер лиге Црне Горе.

Члан управе клуба и помоћни тренер Дарко Класић изразио је задовољство због присуства великог броја грађана на обиљежавању важног јубилеја. Он је  посјетио присутне како је дошло до идеје да се оснује клуб и о активностима клуба у том периоду од једне деценије.“Клуб је основан 12. маја 2014. године Основао га је познати  спортски радник бивши ватерполиста Петар Обрадовић који је у међувремену преминуо и његова супруга Бранка Славковић Обрадовић која је прије доласка у Херцег Нови била активна играчица са одличним познавањем овог, посебно за даме привлачног спорта.  Класић је  додао да је  сениорска екипа 2019. године ушла у Супер лигу и од тада је стабилан прволигаш. Највећи успјех у досадашњем раду је 2023. година када је играно финалу Купа Црне Горе у Игалу  гдје су били суорганизатори завршног такмичења и поражени од градског ривала Херцег Новог. Екипа је  изњедрила више репрезентативки у млађим категоријама.

Данас клуб „Албатрос“ броји преко 80 чланова у свим категоријама и узрастима. Било је доста побједа и радости. Имали смо и тренутке стагнације. Окупљали смо домаћу младост  и каналисали снагу и њену енергију не само у сениорском погону већ у свим каторијама и тако ће бити убуће. На крају свечаности којој су присутовали потпресједник општине Милош Коњевић са сарадницима.Одбојкашки савез Црне Горе  престављао је директор репрезентације,Никола Кажић.

 

Појединцима и институцијама које су допринијели остварењу резултата клуба у протеклом периоду уручене су захвалнице и признања. Међу бројним захвалницама признање је сигло и за колектив РТВ ХН.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here