О изазовима савременог управљања и јавним набавкама на конференцији  у Игалу

Међународна „Јадранска конференција Центра за менаџмент“, која је окупила стручњаке из региона, отворена је у хотелу Палмон беј.  У оквиру конференције биће организован семинар „Јавне набавке“ и научно стручна пословна конференција и пословни форум „Изазови савременог управљања“.  Тродновни догађај организују Центар за менаџмент набавки и Висока пословна школа из Новог Сада.

потпредсједник Општине Мирко Мустур

Потпредсједник Општине Херцег Нови Мирко Мустур отварајући скуп, захвалио је организаторима што су управо Херцег Нови одабрали за организацију ове конференције која како је истако за њих има двоструки значај.

-Теме на које је фокусирана ова међународна конференције су веома интересантне за бројне субјекте који послују у нашем граду, као и за Општину Херцег Нови која је развојно орјентисана локална управа увјек отворена ка новим партнерствима и моделима за сарадњу. Овај догађај потврђује да је у региону све више оних који препознају наш град као одличну дестинацију за организацију научних скупова на највишем нивоу и мјесто отворених врата у којем вас дочекују добри домаћини. Све то има велики значај за даљи развој конференцијског туризма. Вјерујем да ће конференција понуди нека нова рјешења и погледе на изазове, али и могућности у областима проватно јавног партнерства, јавних набавки и модерног менаџмента, казао је Мустур.

Учесници конференције

Предсједник Коморе јавних набавки Србије Марко Шпилер казао је да му је драго што су у Херцег Новом и да је ово прва година да почињу са пројектом Јадранске међународне конференције.

-Хвала и у име Високе пословне школе структовних студија из Новог Сада , Центра за менаџмент и Коморе јавних набавки Србији који са нама учествују у овом пројекту и надам се да ће ово постати традиција, казао је Шпилер.

Теме семинара су: актуелне теме и проблеми у функционисању локалних самоуправа и привреде, финансије, јавне набавке, јавно приватно партнерство, просвјета.

На отварању годишње плакете за допринос развоју јавних набавки Републике Србије уручене су предсједнику Општине ХН Стевану Катићу коју је примио потпредсједник Мирко Мустур и градоначелници Ниша Драгани Сотировски за коју је такође преузето признање. Конференцији присуствују и представници локалне самоуправе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here