Генерација новских матураната кренула за Италију

Фото: РТХН

Матуранти СМШ Иван Горан Ковачић отпутовали су на екскурзију и до наредне недеље, када је планиран повратак, обилазиће градове у Италији. На пут је кренуо 91 ученик, четири професора и љекар, као и представница агенције Атлас која организује путовање.

Срећа и узбуђење били су присутни код сваког од њих јер матурска екскурзија је одлична прилика за дружење генерације и најљепше успомене које се памте током цијелог живота.

Након што двије године њихови претходници нису имали могућност да овако путују, овогодишњи матуранти кажу да им се срећа осмјехнула.

– Драго мије што идемо на екскурзију. Мислим да ће бити врло интересантно. Никада раније нисам био у прилици да посјетим Италију, земљу богату историјом и културом. Биће ми задовољство да то сада урадим, казао нам је Огњен.

Мирјана прича да је већ била у Италији, али није имала овакву прилику да обиђе бројна мјеста, упозна дио културе, занимљивих ствари и додаје „имали смо среће“.

Фото: РТХН

Њена другарица допуњава да имају велику предност у односу на претходне двије генерације које нису могле да имају екскурзију и обиђу овакве градове.

Према плану путовања, како је за РТХН раније казала директорица школе Љиљана Карановић, матуранти ујутро стижу у Сан Марино, потом иду за Римини, а три дана ће бити посвећена обиласку знаменитости Рима. Петог дана су у Фиренци и Верони, потом слиједи Лидо ди Језоло и Венеција. Осмог дана су на путу за Херцег Нови и то преко Требиња.

Срећно!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here