Модна ревија НВО „Зрак сунца“- труд, креативност и хуманост

Удружење родитеља дјеце и омладине са тешкоћама у развоју „Зрак сунца“  синоћ је у Игалу организовало  модну ревију у оквиру пројекта „Херцегновски модни кутак“, чији је циљ запошљавање дјевојака са инвалидитетом.

Пројекат је ове године добио подршку Завода за запошљавање, Бироа рада Херцег Нови, па ће на три мјесеца бити запослене три дјевојке са инвалидитетом, а Удружење ће ангажовати и кројачицу.

Руководитељка Службе за управљање људским ресурсима Сузана Петровић, отварајући модну ревију, казала је да јој је задовољство што је дио оваквог догађаја, прије свега јер су моделе израдиле вриједне руке чланова НВО „Зрак сунца“.

-НВО Зрак сунца сваког дана улаже у добро заједнице трудећи се да анимира и створи боље услове за рад, живот и социјализацију дјеце и омладине са тешкоћама у развоју, Није то лаган задатак. То је захтијеван и одважан рад, за који је потребно много љубави и пожртвовања. Никада не смијемо заборавити да им не требамо да их водимо за руку , него да будемо уз и са њима , равноправно, поручила је Петровић.

Додала је да овај догађај радује и да сви имају прилику да уживају у модној магији и да ће остаје подршка локалне самоуправе.

– За сваки модел који је настао било је потребно много труда, рада и креативности  и хвала вам што сте мотивисали на рад ове дивне људе , на пожртвовању за заједницу , за све оне који ће захваљујући вашој хуманости добити неки од ваших модела, казала је Петровић.

Предсједница НВО „Зрак сунца“ Љињана Крстић казала је да су представили моделе који су настали у радионици у последње вријеме.

-Ми имамо доста урађених свечаних и хаљина за велику и малу матуру. Њих смо израђивали из разлога јер поклањамо хаљине. Увијек настојимо да будемо другачији и надам се да су сви уживали, казала је Крстић.

НВО Зрак сунца уз ову љетну, организује и модну ревију поводом Међународног дана особа са инвалидитетом 3. децембра.

-Са зимском модном ревијом почели смо 2017. године. Ми се увијек са истим жаром и снагама трудимо и доказујемо да можемо и стварамо на задовољство свих нас и око нас.То је смисао живота. Направити срећним људе око себе је велика ствар, поручила је Крстић.

У програму су учествовали КУД „Игало“ и Мажорет клуб „Лили“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here