НВО Ксена представила Студију случаја породичног насиља у продуженом трајању

Невладина организација Ксена уприличила је у Игалу промоцију брошуре Студије случаја – Анализа случаја породичног насиља у продуженом трајању. Студија и публикација брошуре реализовани су кроз пројекат Примирје – поступање праводусних органа у случајевима породичног насиља у приморским општинама, који финансирају Европска унија и партнери.

Студију случаја, кроз анализу случаја породичног насиља у продуженом трајању, у оквиру пројекта Примирје, НВО Ксена започела је у јулу 2021. године, а пројекат је завршен презентацијом брошуре, информисала је предсједница ове НВО Сања Црнић.

-Брошура прати један тежак случај породичног насиља, у продуженом трајању, од 2008. године. У случај смо се укључили 2020. године, када смо случај добили од СОС-а Никшић, јер ми сарађујемо са свим кућама које се баве породићним насиљем у Црној Гори, казала је Црнић.

Студија случаја рађена је на најтежем случају са којим се ова Невладина организација до сада сусрела и додатно потврђује неадекватан однос институција према случајевима насиља у породици.

-Ради се о особи која није из Црне Горе, која нема везе у нашој земљи и која није могла да се заштити на неки ванинституционални начин, рекла је Црнић.

Студију случаја, НВО Ксена реализовала је у оквиру Пројекта Примирје – поступање праводусних органа у случајевима породичног насиља у приморским општинама, а који је дио пројекта ОЦД у Црној Гори – М бејс, који финансирају Европска Унија, ЦГО, Фондација Фридрих Еберт и партнерске организације

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here