Апел родитеља дјеце која се лијече у Институту у Игалу: Не остављајте нас без једине сигурне станице

Родитељи дјеце која користе услуге Инститита “Др Симо Милошевић” упутили су апел премијеру Дритану Абазовићу и министру финансија Александру Дамјановићу, тражећи од њих да учине све што је у њиховој моћи и сачувају ову установу. Замолили су их да чују вапај родитеља дјеце која користе услуге Института и сачувају им једину наду да својој дјеци обезбиједе квалитетно лијечење и осигурају бољи квалитет живота.

-Док пролазимо ходницима Института у који водимо нашу дјецу на третмане без којих не могу и које немају нигдје друго у овој земљи, сусријећемо пожртвовано особље – истрајне медицинске раднике који нам уливају снагу да истрајемо и онда када изгледа да је више немамо. Оставити нас без једине сигурне станице, значи оставити нас у потпуном очају, а то вјерујемо ни једна држава не жели никоме, а не посебно дјецу која имају неке здравствене потешкоће. Кажу да болест може бити свачија, али (схватите) да је она наша реалност – свих родитеља који дане проводе у Институту оптерећени дијагнозама своје дјеце, а уз то беспомоћно страхујући да ли ће имати више ту врсту подршке”, наводе родитељи дјеце која користе услуге Института у Игалу.

Оцјењују да за њих Институт представља једину свијетлу тачку у нашем здравственом систему када су дјеца са сметњама у развоју и проблемима са здрављем у питању. Зато моле доносиоце одлука да покажу да истински брину, тако што ће сачувати Институт.

-Шта је вама наш Институт желимо да видимо на основу конкретних дјела. У супротном, држава неће бити мајка већ тиранин својим грађанима, поручују родитељи дјеце која користе услуге Института у Игалу, a преноси портал roditelji.me.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here