НВО “DIABET LIFE”; ОПСТАНАК И ОСНАЖИВАЊЕ БОЛНИЦЕ МЕЉИНЕ ЈЕДИНО РЈЕШЕЊЕ

Повдом најављеног могућег гашења болнице Мељине, саопштењем се огласила НВО “Diabet life”.

Како истичу, као бомба је одјекнула вијест да је стечајни управник болнице Мељине овог понедељка најавио оно што се прећутно наслућује већ дуго времена међу грађанима – могуће гашење болнице већ крајем мјесеца.

-Овај катастрофални сценарио, иако јако добро знамо у каквом ужасном и јадном стању се болница већ годинама налази, је недопустив за све особе са дијабетесом са подручја Херцег Новог, првенствено јер се у болници налази неопходан ендокринолог, а потом и због низа, такође неопходне, здравствене заштите и контроле, поготово у хитним и захтјевнијим случајевима. Такође, сувишно је и причати о неопходности опстанка болнице за све грађане и посјетиоце наше општине.

Не улазећи у разлоге зашто се до овог алармантног стања дошло, јер нас уопште не занимају и њима се требају бавити надлежне службе, као удружење које се бави дијабетесом – јако тешким, пандемијским, глобалним здравственим проблемом од којег у граду болује више од 3 000 грађана, апелујемо, али и тражимо од општине да изврши најснажнији могући притисак на државне власти, управо због добробити читавог града. Такође од Министарства здравства и Владе тражимо најзад конкретне кораке, а од свих заједно коначан престанак гурања овог горућег проблема под тепих и његово једино рјешење – опстанак и оснаживање болнице.

Ко је крив за ово стање, сваког ко добије било какав здравствени проблем у таквим тренуцима уопште не занима и тиме, понављамо, нека се баве надлежни. Болница не смије да трпи, јер то није предузеће без којег се може. Здравље није и не може бити тржишна роба, иако се можда тако чини задњих година и деценија, и то зна свако ко се суочио са било каквим здравственим проблемом. Нама, малим људима, грађанима Херцег Новог, је ТА болница неопходна и све се своди на то! У супротном, џаба нам сви „јаки“ капитални пројекти јер сјајеви апартмана, резорта, хотела и иних бљештавила неће и не могу пружити помоћ када је потребна, а не смијемо заборавити да баш нико није имун, чак ни они који доносе одлуке.

Овом приликом уједно желимо пружити пуну подршку болници и свом њеном кадру уз искрену и снажну жељу да истрају и опстану, поручују из НВО “Diabet life”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here