ЦГТН АМЕРИКА ПОКРЕНУЛА АКЦИЈУ “ЗАЈЕДНО ЗА ЗАЈЕДНИЧКУ БУДУЋНОСТ”

РТХН у сарадњи са глобалном кинеском медијском кућом CCTV News Content Co. Ltd реализује серијал видео записа и прича из НР Kине.

Амерички одсек Кинеске глобалне телевизијске мреже ЦГТН Америка покренуо је медијску акцију „Заједно за заједничку будућност“. Програм укључује видео поруке познатих гостију, очекивања старијих чланова Међународног олимпијског комитета (МОК) и олимпијаца на предстојећим Зимским олимпијским играма (ЗОИ) у Пекингу 2022. године, као и прославу кинеске Нове године у Вашингтону.

Предсједник Кинеске медијске групе и главни уредник Шен Хаисијунг послао је видео поруку у којој је свијет упознао са најсавременијим 5Г студиом за стриминг уживо.

Шен у видео поруци позива медијске колеге из цијелог свијета да користе студио који је изграђен у брзом возу и који ће се користити током ЗОИ.

Амбасадор Кине у САД-у Ћин Ганг послао је специјалну видео поруку љубитељима хокеја на леду, рекавши да људи воле овај спорт јер он одражава „спортско умјец́е међусобног поштовања“ и „фер плеја“.

Амбасадор је такође рекао да Зимске олимпијске игре у Пекингу користе најбољу технологију за прављење леда на свијету и да ће произвјести „нулту емисију угљеника“.

Старији члан Међународног олимпијског комитета Дик Паунд заједно са осталим олимпијским личностима, такође је подијелио узбуђење због предстојец́ег такмичења у Кини.

Неколико америчких олимпијаца, укључујући троструког америчког освајача златне медаље на Олимпијским играма Шона Вајта, изјавило је да имају велика очекивања од предстојећих Игара.

Зимске олимпијске игре у Пекингу 2022. поклапају се са кинеском новом годином. ЦГТН Америка организовала је прославу спорта, јединства и среће за предстојећу годину тигра у “Capital One Areni” у Вашингтону. Обожаваоци су том приликом добили поклоне, укључујући плишане тигрове и панде.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here