НОВСКА СКАЛИНАДА ОДГОЂЕНА ЗБОГ ЕПИДЕМИОЛОШКЕ СИТУАЦИЈЕ

Пријаве за овогодишње издање Новске скалинаде су закључене, распродато је свих 150 слотова, вријеме идеално за одржавање, сада већ, традиционалне трке новским скалaма од Шквера до Шпањоле, али због епидемиолошке ситуације организатори су приморани да догађај одгоде.

Како би због мјере забране међуградског саобраћаја у данима викенда велики број такмичара био спријечен да дође у Херцег Нови, те како је у последњих неколико дана значајно погоршана епидемиолошка ситуација, у Триатлон клубу Херцег Нови сматрају да је у општем интересу свих да се трка одгоди док се епидемиолошка ситуација не поправи, како би безбједно и без сметњи на њој учествовали сви они који су се и пријавили.

Поред тога, новим мјерама Министарства здравља Црне Горе наредних 15 дана у Херцег Новом је забрањено и одржавање свих спортских манифестација, тако је одлагање Новске Скалинаде 2021 у потпуности неизбјежно.

Према ријечима Луке Чупића из Триатлон клуба Херцег Нови, Новска скалинада ће бити одржана, само је питање датума.

– Група од 150 такмичара биће подјењена у већи број мањих група, тако да ће старт трајати преко сат и по, како бисмо испоштовали мјере, да се у истом тренутку не може наћи више од 25 особа, уз наравно држање дистанце од два метра и ношње маске све до само старта такмичара. Такмичари нису дужни да носе маску током трчања, међутим, чим уђу у циљ и ухвате мало ваздуха, мораће да је ставе поново – објашњава Чупић.

Нови датум трке биће заказан за 10 до 15 дана након што мјера забране међуградског саобраћаја у данима викенда буде укинута, а о чему ћемо јавност благовремено бити обавјештена.

Ове године траса од Шквера дo Шпањоле биће покривена камерама, па ће сви они који не буду на стази бити у прилици да прате трку.

– Захвањујући нашем члану клуба Марку Томашевићу, успоставићемо и тај систем преноса уживо са четири камере које ће бити поставњене на старту и циљу, уз једну покретну камеру, која ће пратити и трр+енутне резултате и пласмане такмичара, тако да ће бити веома узбудљиво и такмичарима и гледаоцима на социјалним мрежама, јер то ћемо преносити преко наше ФБ странице – најавио је Чупић.

Како је казао, ове године на Скалинади нема звучних имена, који би били апсолутни фаворити, тако да се до само краја неће знати ко ће остварити најбоље вријеме.

– Од звучних имена имамо само Кристијана Синдика, нашег промотера, који нам долази из Сплита и који је недавно завршио хуманитарни пројекат „Седам маратона за седам дана“. Он ће стартовати као број један – казао је Чупић.

Организатори Новске скалинаде ове године припремили су нове пехаре, они су урађени у дрвету, за разлику од претходних сезона, када су најбољи такмичари добијали камене трофеје.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here