Новска листа: Скупштина ТОХН оголила два велика проблема Херцег Новог

На синоћно засиједање Скупштине Туристичке Организације Херцег Нови реаговало је предсједништво Новске листе, које преносимо у цјелости.

-Још једним минималним кворумом и још једном натегнутом већином Скупштина Туристичке Организације одбила је иницијативу свог Оснивача, Скупштине Општине Херцег Нови, да покрене процедуру разријешења директорице, Миље Виторовић, због несавијесног и неправилног рада.

Чланови Скупштине ТОХН тијесном већином оцијенили су да је савјесно и правилно платити Валентини Катић 120.000 еура из џепа Новљана за мјесечни закуп леденог тобогана који је требао бити један од два највећа у Европи а није, који је требао бити највећи у региону а није, који је требао бити у Херцег Новом за Празник Мимозе а није, који је требао имати 20 санки а није, и који је, на крају крајева, требао бити ледени, али није био чак ни то.

Оваква одлука оголила је и два велика проблема града Херцег Новог.

Први је што чланови “туристичке скупштине” међу којима нема нити једног којег је делегирала Новска Листа, као да не схватају да Скупштину Општине Херцег Нови бирају грађани Херцег Новог, и да су одборници Скупштине општине ОДГОВОРНИ грађанима Херцег Новог! Одборници морају да чувају новац пореских обвезника, али то минималном кворуму и још минималнијој већини у “туристичкој” не значи ништа. Оно што ће им можда значити је да ће за свој рад одговарати истој Скупштини Општине Херцег Нови која их је на њихове функције делегирала.

Други проблем је тај што су се скупе грешке понављале неколико пута током 2023. године! Исти одборници и исти грађани Херцег Новог свједочили су одливима од 120.000 еура најприје за Егзит, а затим и за Фемили Фан који не постоји ни у плану ни у програму. За све ове такозване “пројекте”, ТОХН је добијала подршку Скупштинске већине од само једног гласа вишка, и увијек без гласова Новске Листе. Усталила се и пракса да се на тај један глас често чекало да се неко од одборника Демократа или Нове српске демократије смилује да дође и поклони глас за расипање херцегновских финансија. Поставља се питање, коме се и зашто плаћа ова идентична рата неколико пута годишње и зашто за њу гласају представници ових партија? Какав год да је одговор на ово питање, грађани Херцег Новог заслужују да га чују!

Перформансом од синоћ, Туристичка организација је показала да није јавна служба која промовише град Херцег Нови, већ интересна групација, чији је задатак да се бави расипањем новца Новљана. Задатак Новске листе и свих оних који воде рачуна о граду и желе да спријече негову пљачку, је да се о овој теми говори док сви одговори, и они судски и они политички, не угледају свјетло дана и не доживе суд јавности, саопштили су из Новске листе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here