Малишани из вртића „Наша радост“ представили „Боку кроз вријеме“

ЈПУ „Наша радост“ Херцег Нови данас је у вртићу на Савини за представнике других васпитно-образовних установа из Црне Горе приредила презентацију овогодишњег програма Центара изврсности под покровитељством Министарства просвјете, на тему „Бока кроз вријеме – Бокељско насљеђе“.

Кроз стихове и игру, али и макетама и поставком предмета са њиховим бокељским називима, малишани су гостима приказали дух и традицију нашег поднебља.

Како је за РТХН казала директорица Тамара Живановић, све васпитно-образовне установе имале су одређену тему, коју су развијали са дјецом ових осам мјесеци.

-Ми смо се у старту одлучили за тему традиције Боке кроз вријеме, и данас је овдје вријеме заиста стало. Вратили смо се у прошлост наше Боке и заиста смо се потрудили да за ових осам мјесеци код дјеце развијемо тај осјећај према ономе што је наше традиционално и аутохтоно, како би отргли од заборава дио наше традиције и културе, нарочито овог поднебља. Промовисали смо и часопис „Наша радост“, који су јуче добили сви родитељи и дјеца која су била у вртићу, а ту је и годишњак „Предшколац“ за дјецу која излазе из старијих група. Вриједно смо радили у сарадњи са родитељима и свим запосленима, трудећи се да унесемо и неке новине, како би и кроз часопис и кроз центре изврсности били промотери нашег града.

Пред дјецом и васпитачима ЈПУ „Наша радост“ је веома динамичан период, најавила је Живановић.

У уторак, 28. маја имамо реализацију пројекта „Растимо уз плес“ на Тргу Николе Ђурковића, гдје ће све предшколске групе у пратњи својих васпитача али и родитеља, плесати кореографије на одређене музичке нумере, а једна група из васпитне јединице Савина ће поћи у Подгорицу гдје ће реализовати тај пројекат заједно са колегама из осталих вртића.

И дјеца и родитељи и васпитачи се радују и малој матури за предшколце, односно свечаном дефилеу кроз град  31. маја. Већ следећег дана групе из вртића ће учествовати на Дјечјем карневалу, а слиједе и завршне приредбе свих предшколаца.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here