Новска листа поздравља одлуку Славице Божовић и Милице Костић

Новска листа поздравља одлуку одборница Славице Божовић и Милице Костић да иступе из СНП и своје дјеловање у локалном парламенту наставе као независне одборнице.

Дужност свих представника народа је да најприје испоштују вољу бирача, вољу оних који су им својим гласом омогућили утицај на јавни живот. У Херцег Новом је та воља била више него јасна када је 30. августа, 2020. године преко 13 хиљада људи пружило подршку промјенама у Црној Гори и свргавању вишедеценијске олигархије Мила Ђукановића.

Преко осам хиљада гласова тог дана је отишло листи коју су подржале управо Божовић и Костић. Њихов останак у странци којој народна воља и предизборна обећања више не представљају ништа, био би издаја народа, издаја принципа политике и прије свега издаја самих себе.

У Новској Листи, странци која је подржала цјелокупну опозицију на изборима 30. августа, и која и данас представља једини фактор стабилности на политичкој сцени Херцег Новог и не дозвољава да се нашем граду десе сценарији Тивта, Будве, Котора или државног парламента, разумијемо и подржавамо њихову одлуку. Ми разумијемо и подржавамо храброст. Ми разумијемо и подржавамо одговорност према бирачима. Ми разумијемо и подржавамо све оне који у свом вокабулару немају ријеч издаја.

Новску Листу на политичку подршку овим дамама обавезује још већи и још бољи резултат, онај којим су је Новљани наградили гласовима 9. маја, 2021. године на локалним изборима.

Божовић и Костић су у петак показале одговорност и према гласовима које су добиле тог дана, што се не може рећи за остале појединце из њихове странке који ни уз подршку грађана, ни уз подршку локалног парламента, ни уз подршку сопственог одбора нису смогли снаге да остану вјерни предизборном обећању датом Новљанима већ су у Подгорици затражили подршку Мила Ђукановића за политички експеримент зван „мањинска влада“.

Програм дјеловања Новске Листе је јасан – пружити увијек и у свакој прилици јавну подршку истинским представницима народне воље ма из које странке они долазили. Подршци се, са друге стране, никада и ни у ком случају не могу надати они који су ту вољу изневјерили, наведено је у саопштењу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here