Новости у Дому здравља Херцег Нови

Из ЈЗУ Дом здравља Херцег Нови обавјештавају да више неће бити ротација изабраних доктора у амбуланте, као и да ће у интернистичкој амбуланти једном седмично радити кардиолог.

-Након завршене туристичке сезоне, током које  је због обима посла долазило до ротација изабраних доктора из централне зграде у амбуланте, оне ће се убудуће вршити искључиво у случају одсуства доктора.

У склопу интернистичке амбуланте, једном седмично обезбијеђен је преглед кардиолога, и то сваког петка од 16:00 до 20:00 сати. Сви прегледи се обављају на основу извјештаја љекара специјалисте или отпусне листе, а заказивање се врши у интернистичкој амбуланти. Преглед обухвата кардиолошке дијагностичке прегледе: ултразвук срца (ехокардиограм), холтер мониторинг ЕКГ -а, холтер мониторинг крвног притиска и тест оптерећења.

У биохемијско-хематолошкој лабораторији у току су припремни радови за инсталирање биохемијског анализатора новије генерације.

Дом здравља наставља улагање и осавремењавање опреме, и подмлађивање кадра, а све са циљем подизања квалитета и доступности услуге становницима наше општине, наводе из Дома здравља Херцег Нови.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here