НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ „СЛОГЕ“ ; ОБОСТРАНА РАДОСТ ПУБЛИКЕ И УЧЕСНИКА

Након године паузе, чланови Културно умјетничког друштва “Слога” поново су заиграли пред домаћом публиком у Дому културе у Ђеновићима.

Новогодишњи концерт била је прилика да се публици представе најмлађи чланови друштва, уз које су наступиле и друге секције, казала је умјетнички руководилац, Жељка Москов, истичући задовољство што су опет пред публиком.

-Драго ми је што смо коначно имали цјеловечерњи концерт, јер то је оно због чега живимо и радимо. Та су имала посебну енергију, то су наше будуће звијезде, нека нова снага и нека нова љубав, јер то је оно што њима живот значи. Прешли смо комплетан програм који је био изводљив у једном сату, наступиле су све групе од најмлађих до рекреативаца, пјевачке групе до музичке пратње, тако да смо ми задовољни, а и публика је рекла своје.

Овај концерт је био загријавање за обиљежавање јубилеја “Слоге”, а планирају нове наступе и гостовања у години која стиже.
-Ја се надам да ћемо се и ми „уткати“ у предстојећи „Празник мимозе“, а какав ће бити програм зависи од организатора. Ми свакако сваке године сачекамо поворку у Ђеновићима на дан отварања празника и бербе мимозе. Имамо позив за гостовање у Македонији који је договорен, у нади да ће бити реализовано. Епидемиолошка ситуација се мијења, али надамо се на боље. Овај концерт је мало загријавање пред обиљежавање 85 година друштва идуће године, а ми већ имамо неке идеје које ћемо, надам се, реализовати. Окупљамо дјецу и омладину, трудимо се да их анимирамо, да им дамо љубави, и да нам је они врате, поручила је Москов.

Дугогодишња чланица „Слоге“ Јелена Фанфани Перишић истиче да су се најмлађи одлично снашли на сцени, и додаје да је за њих Мјесна заједница Ђеновићи обезбиједила пакетиће.

-Пошто ове године нисмо били у могућности да им пружимо прилику да се покажу и да изађу на сцену, овога пута смо им дали мало већи акценат. Већини у овој групици је вечерас био први наступ, тако да смо урадили много игара. Највише смо радили на корацима и фигурама разних кореографија из Боке, из Србије, као и дјечјим игроказима за њихов узраст. И МЗ Ђеновићи је подржала „Слогу“, која увијек увелича испраћај старе и дочек Нове године, традиционално сваке године направи предиван концерт за наше мјештане, тако да је Мјесна заједница донирала пакетиће за најмлађе чланове „Слоге“.

Повратак пред публику је веома обрадовао и Марину Нишавић, коју за „Слогу“ вежу најљепши животни тренуци.

-Ја сам једва чекала овај новогодишњи концерт. Прошле године, нажалост, нисмо могли да га одржимо због ситуације са короном. Ја се искрено надам да ће све то ускоро завршити, и да ће нама омогућити да играмо још више и пред масовнијом публиком, не само овдје и по Црној Гори, већ свуда по свијету, као што смо до сада ишли. За мене фоклор представља велики успјех у животу, и срећна сам што сам кренула тим корацима. То је за мене једна велика љубав и не могу описати какав је осјећај када изађете на сцену, када вас публика жељно ишчекује, када вас награди аплаузом и тражи бис. То су за мене најљепши тренуци у животу које сам доживјела у КУД „Слога“, поручила је Нишавић.

Почетком децембра су чланови „Слоге“ учествовали на фестивалу ветерана фолклора на Златибору. Надају се бољој епидемиолошкој ситуацији у Црној Гори како би могли да путују, наступају пред публиком и на прави начин прославе јубилеј.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here