НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ КУД „СЛОГА“

Чланови  Културно – умјетничког друштва Слога организују традиционални Новогодишњи концерт. Наступиће вечерас (недјеља) у Дому културе Ђеновић са почетком у 19 часова.

Како је  за РТХН казала Жељка Москов из КУД-а Слога, ријеч је о традиционалном концерту које приређују првенствено како би обрадовали  најмлађе чланове и њиховим  родитељима показали чиме се њихова дјеца баве и да је то корисно потрошено вријеме:

-Програмска шема  ће бити мало другачије него до сада. Акценат смо ставили на дјецу. На концерту ће учествовати сви  ансамбли. Сви ће показати  само дјелић што су ове и претходне године научили. За најмлађе осмислили  смо причу, која ће  завршити наградном игром, а то су радови посвећени новогодишњим празницима. Сарадња са Мјесном заједницом и Мјесном музиком Ђеновић доноси увијек много радости, казала је Москов.

Она се захвалила  Мјесној заједници Ђеновић која је најмлађим обезбиједила новогодишње пакетиће.

– Дом културе Ђеновић осјећамо као нашу кућу. На концерту ће учествовати од најмлађих до старијих чланова, пјевачка група, музичка секција коју увијек имамо у пратњи и имаћемо три ансамбла с дијелом програма. Укључени су и рекреативци са играма из Шумадије. Најмалађи ће представити игре из Боке, док ће  Омладински ансамбл одрадити  игре из Гламоча, Влашке игре, старији дјечији ансамбл игре из Барање и вратили смо на сцену, након дужег периода, игре из Пирота. Приредићемо  и изненађење  вечери, најавила је Москов.

Чланови КУД „Слога“ недавно су са играма из Боке наступили  на Десетом фестивалу ветерана Златибора.

-На фестивалу било је 35 учесника. Са Златибора смо се вратили са лијепим утисцима, прича Москов.

Поред бављења фолклором, чланови КУД-а „Слога“  ове године су организовали  три хуманитарна базара, радионицу са ручним радовима, приређивали су и изложбе цртежа, фотографија и другим активностима.

Позива све заинтересоване да буду дио овог  друштва са великим искуством и традицијом, да им се придруже , а понедљком и четвртком одржавају пробе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here