Ново издање такмичења Тројка из блока сутра на Карачи

Спортско-хуманитарни турнир у брзом шутирању на кош за три поена, популарна “Тројка из блока”, поново ће бити организован у Херцег Новом, сутра (недеља, 31. јул), на терену на Карачи. Учешће по такмичару је симболичних 2 еура.

Такмичење већ шест година у нашем граду организује хуманитарна организација Срби за Србе, а циљ је прикупљање средстава за помоћ социјално угроженим породицама са четворо и више дјеце.

Од 2006. године, откако је почела са радом, организација Срби за Србе прикупила је преко девет милиона еура и помогла скоро 3000 породица које живе широм Балкана.

Кроз идеју Тројка из блока, од 2012. године организовано је више од 100 различитих турнира у градовима широм свијта, на чак три континента. У оквиру ове акције до сада је, уз помоћ више од 50 хиљада такмичара, прикуљено преко 1,2 милиона еура.

Подјећамо, у прошлогодишњем издању у шутирању тројки у Херцег Новом учествовало је 120 такмичара, а акцију су помогли и бројни спонзори. Резултат је био у другом плану, мада је најбољи шутер био Андрија Радојичић из Београда, друго мјесто заузео је Мирко Кравић, а треће Новљанин Вук Ивеља.

Почетак такмичења на Карачи је у 19 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here