НОВЉАНКА ДРАГАНА ЖИВКОВИЋ НАЈБОЉА КОШАРКАШИЦА У ЦРНОЈ ГОРИ


Новљанка Драгана Живковић чланица ЖКК Будућност Бемакс најбоља је кошаркашица Црне Горе, саопштено је из Кошаркашког Савеза Црне Горе. Признање Драгани, која је поникла у КК „Нови“ код тренера Ранка Шабановића и репрезентативки Црне Горе, уручила је њена суграђанка Жељка Ратковић члан пресједништва КСЦГ.

Капитен Будућности Драгана Живковић, иако има само 20 година, талентом и радом допринијела је добрим резултатима свога клуба и има добар репрезентативни биланс код селекторке Јелене Шкеровић. Признање да је у овој години најбоља је подстрек за њену будућу афирмацију и напредовање у каријери, али и за кошарку њеног родног града.

Американац Џастин Кобс најбољи је кошаркаш у Црној Гори за 2021. Кобс је играч Будућности и црногорске селекције. Подгоричани су са њим у прошлој сезони стигли до финала АБА лиге и четвртфинала Еврокупа.

Кошарка је један од најпопуларнијих спортова у Црној Гори, а сјајни резултати из прошлости намећу додатну одговорност мени и мом тиму. Вјерујем да одговарамо на прави начин, квалилтетним радом и потезима који би требало да осигурају успјехе и у будућности, поручио је предсједник Никола Пековић:

-У 2022. нас чека много изазова. Након двогодишње паузе на терен се враћају наше млађе селекције. То је од изузетне важности да се измјере са најбољим репрезентацијама Европе, како би знали гдје смо и на чему морамо да радимо како би остали ту гдје нам је и мјесто у врху ФИБА ранг листа.  Изузетно нас радују и резултати наших клубова, те квалитет наше Прве лиге која је ове године на високом нивоу, казао је Пековић.

ФОТО: КОШАРКАШКИ САВЕЗ ЦГ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here