НОВЉАНИ ПОНОСНИ НА СВОЈЕ ОЛИМПИЈЦЕ

Бројни Новљани али и гости који ових дана одмарају у нашем граду окупили су се вечерас у Парку „Бока“ да дочекају олимпијце, спортисте из Херцег Новог који су учествовали на ОИ у Токију. Дочеку је присуствовала и министарка просвјете, науке, културе и спорта Весна Братић. Добродошлицу им је у фоајеу Дворане „Парк“ пожелио предсједник Општине Стеван Катић који им је захвалио „на најбољој промоцији Херцег Новог“, и уручио им захвалнице.

Катић је поручио да су сви они понос Херцег Новог и „златна медаља нашег града“.

-Иако Олимпијске игре представљају глобално такмичење држава и репрезентација, Новљани су претходних мјесец дана пратили спортска дешавања имајући осјећај да браните боје града из којег потичете. Како вријеме пролази, Олимпијске игре постају све масовније, а полако се уводе и нове спортске дисциплине. Ово још више истиче чињеницу да Херцег Нови, као град од неких 30 хиљада становника, представља својеврстан феномен – дати 21 олимпијца, међу којима је 13 спортиста, 5 тренера, доктор, физиотерапеут и судија, представља разлог за понос свим грађанима, и говори не само о спортском духу Херцег Новог, већ и о потенцијалу који несумњиво имамо, рекао је Катић.

Предсједник Општине је истакао да су вечерас у Херцег Новом ватерполисти Црне Горе, који су играли четвртфинале Олимпијских игара, и прије нешто више од мјесец дана освојили Свјетску лигу.

-Имамо најбољег стријелца у ватерполу и члана идеалног тима ове Олимпијаде – нашег Александра Ивовића, а ту је и носилац златне медаље – наш Андрија Прлаиновић. Миливој Дукић, по оцјенама стручне јавности, направио је готово немогућ подвиг – по изазовним временским условима остварио је резултат каријере, побједивши на другој олимпијској регати у Токију. Наша Новљанка Ана Дабовић играла је у полуфиналу Олимпијског турнира, а прије само мјесец дана освојила је златну медаљу на Европском првенству у Француској, рекао је Катић и поручио да тај потенцијал који имамо морамо и његовати.

-Морамо улагати и омогућити даљи развој херцегновског спорта на највишем нивоу, радити на спортској инфраструктури и условима у којима наши спортисти стасавају. Увјерен сам да ће град, заједно са државом, а у прилог томе говори и вечерашње присуство високих званица, министара и представника Владе Црне Горе, учинити све да будуће генерације херцегновских спортиста имају још боље услове за рад. Са таквим условима, уз стручне тренере и системску подршку, Херцег Нови ће несумњиво дати још више врхунских спортиста, а они нама разлог за радовање. Без имало сумње, нагласићу: ви сви заједно јесте понос Херцег Новог – ви сте златна медаља нашег града! Свима вам желим још много успјеха, врхунских спортских резултата и трофеја. То ће бити ваше побједе, и побједе Херцег Новог, поручио је Катић.

Новским спортистима обратио се и секретар за друштвене дјелатности и спорт Дарко Класић, а једриличар Миливоје Дукић се захвалио у име осталих олимпијаца и предсједнику Општине уручио фотографију са трке на ОИ на којој је освојио прво мјесто.

У богатом програму Олимпијске ноћи учествовали су Градска музика и мажоретке, професори и ученици Музичке школе, црквени хор „Бранислав Нушић“ из Косовске Митровице са диригентом Петром Ракићем. У наставку је услиједио концерт Влада Георгиева.

Организатори су Општина Херцег Нови и ЈУК „Херцег Фест“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here