Новинари из балтичких земаља одушевљени Црном Гором ван главне туристичке сезоне

Национална туристичка организација Црне Горе организовала је студијску посјету новинара из Литваније, Летоније и Естоније, у циљу припреме афирмативних репортажа и чланака о нашој земљи.

Представљена је разноврсна туристичка понуда представницима неких од најзначајнијих медија из балтичких земаља: Sapņu medniece, Lilit, Delfi, Estravel, West Express travel, Bernardinai i Rus Delfi Estonia, који броје близу 12 милиона читалаца на мјесечном нивоу.

Током боравка у Црној Гори, посјетили су туристичке локалитете на подручју Херцег Новог, Котора, Будве, Бара, Колашина и Подгорице. Након путовања по Црној Гори, новинари ће својим читаоцима пренијети утиске о оутдоор понуди, култури и историји, као и о мјестима за организацију догађаја.

Почасна конзулка Црне Горе у Летонији Хелена Рудуша, која је била дио групе, казала је да су овог љета имали веома позитивно искуство са новим летовима Air Baltic између Риге и Тивта.

-Интересовање путника расте и трудимо се да што више промовишемо Црну Гору за наредно љето. У ту сврху позвали смо представнике медија из Летоније, Естоније и Литваније да открију прелијепу земљу – дивну природу и гостопримство Црне Горе. Надамо се да ће Ер Монтенегро отворити и редовне летове за Ригу, Талин и Вилњус – то је кључна тачка за успјешан развој туризма између наших земаља. Сигурна сам да Црна Гора може бити веома популарна дестинација и током зиме, казала је Рудуша.

Блогерка Алина Андрусаите и фотограф Јекабс Андрусаитис из Летоније који заједно раде на блогу Reverie Chaser, су изузетно задовољни посјетом, те истичу да ће читаоцима препоручити Црну Гору као цјелогодишњу дестинацију.

-Ово је наша прва посјета Црној Гори и упркос свему што смо чули о љепоти земље, наша очекивања су и даље надмашена оним што смо видјели – задивљујуће природне љепоте, богата историја, гостољубиви људи и приступачне цијене. Доживјети мале улице без људи било је посебно шармантно и освјежавајуће, казали су Алина Андрусаите и Јекабс Андрусаитис.

Егле Кизалиене испред магазина West Express, закључује да је Црна Гора дестинација која је занимљива и ван главне туристичке сезоне.

Подаци о туристичком промету са тржишта балтичких земаља указују на све веће интересовање за Црну Гору као туристичку дестинацију. Од почетка године до августа, број туриста из Литваније, Летоније и Естоније повећан је за 77%, а остварили су око 111.800 ноћења, што је такође значајан раст од 76%.

Студијска посјета је организована у сарадњи са стратешким партнером НТО ЦГ – националном авио компанијом Ер Монтенегро, авио компанијом Ер Балтик, као и почасном конзулком Црне Горе у Летонији Хеленом Рудушом. Подршку су дале локалне туристичке организације Подгорице, Бара, Херцег Новог, Котора, Будве и Колашина, хотели Бианца Ресорт&Спа и Конте, као и Национални паркови Црне Горе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here