Нови трајекти почетком наредне седмице   

У Јавном предузећу Морско добро настављају са активностима даљег проширења флоте и сматрају то великим успјехом што су за кратак период обезбиједили довољан број пловила, који за сада омогућују да се саобраћај одвија без гужви на трајектним пристаништима у Каменарима и Лепетанима.

Предсједник Управног одбора Јавног предузећа Морско добро Блажо Рађеновић, најавио је долазак нових пловила почетком идуће седмице, и казао да ће капацитет флоте задовољити потребе и грађана и гостију.

 -У Морском добру ћемо у наредном периоду наставити са редовним одвијањем саобраћаја на трајектној линији Kаменари – Лепетане. Очекујем да ћемо већ почетком недеље имати флоту већу за један, а можда и два трајекта. У складу са потребама ће се она ширити и сигуран сам да ће интензитет трајектне линије бити у оним капацитетима, који ће бити потребни да задовоље како локално становништво и грађане Црне Горе, тако и све туристе који буду посјетили нашу земљу као туристичку дестинацију, сматра Рађеновић.

За сада са једне на другу обалу путнике и возила превозе три трајекта, из Грчке је раније најављен долазак трајекта капацитета  90 путничких возила, у вриједности 3,2 милиона еура.

Подсјећамо, крајем маја расписан је тендер за набавку шест трајеката и резервних дијелова, укупне вриједности од 8,1 милион еура са ПДВ-ом. Према тендерским условима, понуђач би требало да трајекте достави, најкасније до 15. јула.    

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here