Нови позив за обуку за геронтодомаћице

До 27. маја трају пријаве за обуку за геронтодомаћице која ће бити организована од 3. до 7. јуна у Сутомору.

Из Црвеног крста Црне Горе позивају незапослене особе, старости од 30 до 55 година, да се пријаве за похађање обуке за пружање услуге помоћ у кући (услуге геронтодомаћице за пружање подршке старијим особама).

  • -Током пет дана обуке по акредитованом програм учесници имају прилику да науче више о: програму помоћ у кући, структури корисника и њиховим потребама, обавезама геронтодомаћица, мотивацији за рад, тимском раду, организацији времена, превенцији синдрома изгарања, обављању кућних послова, хигијени простора, активном слушању, комуникацији са старијим особама са оштећењем слуха и/или вида, решавању конфликата, породичним односима, насиљу над старијима, менталном здрављу старијих, као и о пружању прве помоћи.
  • На овај начин Црвени крст Црне Горе жели побољшати могућност запослења жена, али и дати допринос квалитету услуга за старије.
  • -Обуке се организују у Дому солидарности Црвеног крста у Сутомору, све трошкове смјештаја, исхране и превоза покрива Црвени крст Црне Горе, а након завршене обуке, учесници добијају сертификат.
  • Све заинтересоване особе могу се пријавити на mail: igor.jokanovic@ckcg.me или путем телефона 020 241 819. Потребно је навести: име, презиме, датум рођења, контакт телефон и општину из које долазите. Број мјеста је ограничен, пријаве трају до 27. маја, а наредна обука је планирана од 3. до 7. јуна.
    Искористите прилику да стекнете значајна знања и вјештине, као и сертификат, који вам може помоћи да лакше дођете до посла, поручују из Црвеног крста Црне Горе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here