Нови кров на школи у Бијелој

У Основној школи „Орјенски батаљон“ Љетњи распуст користе за инфраструктурне захвате на школском објекту.

У разговору за РТХН директорица Наташа Франић информише да је адаптација крова на старом дијелу школе већ приведена крају, али да је остало још посла на самом објекту.

Наташа Франић, директорица ОШ „Орјенски батаљон”

– Замијењени су цријеп и греде, збачи нови кров је постављен. То је око 300 квадрата под цријепом, а остало је да се адаптира и дио равног крова, око 100 квадрата. То ће бити завршено у наредних пар дана, као и замјена улазних врата на школи. Имамо три улаза, значи троје врата и преостаје кречење око 500 квадрата површине – наводи она.

Франић очекује да сви радови буду завршени најканисје за двије седмице, јер је највећи дио посла око крова приведен крају.

Кров школе био је око 50 година стар и дотрајао, тако да му је било вријеме за санацију, прича Франић.

– Вјетар често зна да открије кров, да пропусти кишу у учионице. Такође, било је несигурно због дјеце, када подигне циглу, тако да је то био разлог због чега смо тражили реновирање крова – истакла је она.

Након крова, како је казала, на школи ће остати још радова које је потребно завршити.

– Јако је битно урадити фасаду школе, првенствено због изолације на појединим дијеловима, гдје имамо проблема када пада јача киша и промјенити остатак браварије која је дотрајала и заиста је спремна за замјену. Надам се да ћемо у неком скоријем периоду и то успјети одратити – казала је Франић.

Санација крова и замјена браварије кошта 145 хиљада еура, а радове финансира Министарство просвјете, науке и иновација.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here