Нови контејнери за рециклабилни и комунални отпад распоређени на више локација

Нови пластични контејнери за рециклабилни отпад распоређени су на више локација на територији општине, у насељима гушће насељености, као што су Савина, Топла и Игало.  Хидраулични прес контејнери биће постављени у Зеленици и у Каменарима на двије локације на којима се стварају веће количине комуналног отпада, саопштено је из предузећа „Чистоћа”.

Како је наведено у саопштењу, ово је први корак ка циљу постизања селективног одвајања отпада у општини Херцег Нови.

– Жеља нам је да се пројекат „Херцег нови ка бољем управљању отпадом“ у потпуности имплементира, међутим сви треба да радимо на томе, како ми као предузеће тако и наши суграђани, за које се надамо да ће овај пројекат подржати тако што ће у својим домовима обављати примарну селекцију, односно одвајати пластичне боце и алуминијумске лименке, као и картон и папир. Жути контејнери су предвиђени за пластичне боце и лименке, а плави за папир и картон – објашњавају из „Чистоће”.

Селективним одвајањем ових врста отпада смањиће се количине отпада које се одвозе на привремено одлагалиште, а повећаће се количине секундарних сировина које је могуће рециклирати.

Прес контејнери служе за сабијање већих количина комуналног отпада, а један контејнер може да прихвати отпад у количини од 100 класичних контејнера.

Набавка ове комуналне опреме већим дијелом је реализована из неповратних средстава Еко фонда и то у износу од 33.821,70 €.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here